fbpx
Укр
Укр
Укр

Вітамінні млинці

Печінка − важлива складова здорового харчування дитини. Вона містить мікроелементи та вітаміни, необхідні для кровотворення, − А, В2, В12, РР, холін. У курячій печінці більше вітамінів, ніж у свинячій та яловичій. Зокрема, вона містить майже таку ж кількість вітамінів групи B, як зернові та соєві продукти. Вживання 5 г курячої печінки на день повністю забезпечує добову потребу у вітаміні А.  У 100 г печінки − 20% добової норми вітаміну В1 і 50% − вітаміну В2. Спосіб приготування печінки не впливає на кількість та засвоюваність кровотворних речовин, що в ній містяться. З усіх видів печінки найніжніший смак має куряча.

 

Огірки, яблука та груші — джерела корисних органічних кислот, пектинових речовин і клітковини. Вони покращують процеси травлення та сприяють нормальній діяльності кишковика.

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Печінка

Печінка
Дізнатися більше

Складові

1
Печінка куряча 500 г.
Вершкове масло 200 г.
Цибуля 2 шт.
Оливкова олія 2 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Огірок 1 шт.
Яблуко або груша 1 шт.

Приготування

відмічай, що зроблено