Курка фарширована шинкою і сиром

Курка фарширована шинкою і сиром

  • Французька
  • 2

    год.

    15

    хв.
  • 4

    порції

Вам знадобляться:

  • Тушка - 1 шт.
  • Майонез - для змащування
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Для начинки:

  • Шинка - 100 г
  • Сир «Російський» - 100 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Вершки - 3-4 ст. л.
  • Батон - 4 скибочки
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Петрушка - 4 гілочки
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Молоко - 150 мл
Тушка Тушка

Приготування:

  1. Курку вимити і зняти з неї шкіру, залишаючи ніжки і крильця.

  2. Куряче м'ясо відокремити від кісток і прокрутити на м'ясорубці або подрібнити за допомогою блендера.

  3. Батон замочити в молоці і залишити набухати (близько 5 хвилин).

  4. Шинку порізати кубиками або соломкою. Сир потерти на крупній тертці. Зелень дрібно посікти. Перець порізати кубиками.

  5. Приготувати начинку: змішати разом курячий фарш, віджатий батон, шинку, сир, болгарський перець, зелень. Додати сирі яйця, вершки (або молоко), посолити і поперчити за смаком.

  6. Курячу шкіру посолити, поперчити всередині і зовні, і укласти всередину курки начинку. Отвір зашити або сколоти зубочистками.

  7. Курку зверху змастити майонезом, зв'язати ніжки і крильця ниткою (щоб курка зберегла природну форму).

  8. Деко змастити майонезом або рослинним маслом і укласти курку.

  9. Запікати галантин при помірному жарі (160-180 градусів) протягом 1,5 години, періодично поливаючи соком, що виділяється або бульйоном.

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти