Плов із курки «Літній»

Плов із курки «Літній»

  • Українська
  • 3

    год.
  • 4

    порції

Вам знадобляться:

  • Четвертина задня - 3 шт.
  • Рис пропарений - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Часник - 2 головки
  • Морква - 2 шт.
  • Спеції для плову - 1 ст. л.
  • Барбарис висушений - 2 ст. л.
  • Олія рослинна - для смаження
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Четвертина задня Четвертина задня

Приготування:

  1. У каструлі з товстим дном (а краще – на багатті в казанку) розігріти рослинну олію. М'ясо нарізати невеликими шматками. Покласти в каструлю і обсмажити до рум'яної скоринки. Посолити, поперчити. Додати нарізану кубиками цибулю і терту моркву. Смажити 10 хвилин.

  2. Засипати у каструлю рис, додати спеції для плову та барбарис. Протягом 5-7 хвилин обсмажувати рис, помішуючи його дерев’яною лопаткою. Залити водою близько 1,5 л (щоб рівень води був на 2 пальці вище рівня рису).

  3. Додати цілі неочищені головки часнику до плову і варити під кришкою на повільному вогні близько 20-30 хвилин (періодично перевіряти готовність рису).

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти