Печінка − важлива складова здорового харчування дитини. Вона містить мікроелементи та вітаміни, необхідні для кровотворення, − А, В2, В12, РР, холін. У курячій печінці більше вітамінів, ніж у свинячій та яловичій. Зокрема, вона містить майже таку ж кількість вітамінів групи B, як зернові та соєві продукти. Вживання 5 г курячої печінки на день повністю забезпечує добову потребу у вітаміні А. У 100 г печінки − 20% добової норми вітаміну В1 і 50% − вітаміну В2. Спосіб приготування печінки не впливає на кількість та засвоюваність кровотворних речовин, що в ній містяться. З усіх видів печінки найніжніший смак має куряча.
Огірки, яблука та груші — джерела корисних органічних кислот, пектинових речовин і клітковини. Вони покращують процеси травлення та сприяють нормальній діяльності кишковика.