fbpx
Укр
Укр Рус
Укр
1 / 1

Ряба-якість

ТМ «Наша Ряба» відповідально ставиться до питань безпечності, якості та конкурентоспроможності своєї продукції. Для нас «Від зерна до полиці» – це не просто гасло, це європейський підхід до харчової безпеки та ефективний контроль на всіх етапах харчового ланцюга.

Понад 6 000 тестів щодня

Наша компанія відповідально ставиться до питань безпеки, якості та конкурентоспроможності своєї продукції.
Для нас «Від зерна до полиці» — це не просто гасло, це європейський підхід до харчової безпеки та ефективний контроль на всіх етапах харчового ланцюга. Не можна отримати якісний та безпечний продукт, використовуючи неякісну сировину чи виробляючи продукцію в неналежних умовах.
Саме тому, на усіх наших підприємствах з виробництва продукції ТМ «Наша Ряба» розроблені та впроваджені процедури, які ґрунтуються на системі НАССР.

Для гарантування якості та безпечності кінцевого продукту ми контролюємо усі ланки виробництва, починаючи з сировини, яка використовується для виробництва комбікормів, якими годують птицю, джерел забору води, стану здоров’я та умов утримання птиці й закінчуючи виробництвом, зберіганням і транспортуванням готової продукції.

На підприємствах Групи МХП, на усіх етапах виробництва сукупно проводиться понад 6 000 тестів щодня (враховується середня кількість тестів, що проводяться вибірково компанією МХП щодня протягом 1 (одного) місяця), зокрема:

- 6 385 тестів на перевірку якості кормів та сировини для кормів на фізико-хімічні показники;

- 311 тестів за допомогою яких перевіряють чистоту виробництва;

- 116 тестів готової продукції (м’яса курчати-бройлера) на фізико-хімічні та мікробіологічні показники.

Тести, про які ми згадуємо вище, проводяться на підприємствах, що належать до Групи МХП, а саме:

14 елеваторів:

- Елеватор № 1 Новомосковська філія ПрАТ «Оріль-Лідер»

- Елеватор № 2 Новомосковська філія ПрАТ «Оріль-Лідер»

- Елеватор № 3 Новомосковська фiлiя ПрАТ «Орiль-Лiдер»

- Філія «Краснянський елеватор» ТОВ «Захід-Агро МХП»

- Філія «Воскресинцівський елеватор» ТОВ «Захід-Агро МХП»

- Філія «Перспектив» ПрАТ «Зернопродукт МХП»

- Філія «Елеваторний комплекс» Соколівське відділення ПрАТ «Зернопродукт МХП»

- Філія «Елеваторний Комплекс"" (Шпиків) ПрАТ «Зернопродукт МХП»

- Філія «Ямпільський елеватор» ПрАТ «Зернопродукт МХП»

- Філія «Вендичанський елеватор» СТОВ «Агрокряж»

- ПрАТ «Добропільський КХП»

- Філія «Андріяшівський елеватор» ТОВ «Урожайна країна»

- ВП «Калинівський елеватор»

- «Яготинський елеватор» ТОВ «Агро-С»


3 комбікормових заводи:

- Філія «Внутрішньогосподарський комплекс по виробництву кормів» ТОВ «Вінницька птахофабрика»

- ТОВ «Катеринопільський елеватор»

- ПрАТ «Миронівський завод по виготовленню круп та комбікормів»

3 підприємства з виробництва м’яса курчат-бройлерів:

- Філія «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика»

- ПрАТ «Миронівська птахофабрика»

- ПрАТ «Оріль-Лідер»


3 підприємства з вирощування:

- Філія «Птахокомплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика»
- Філія «Птахокомплекс» ПрАТ «Миронівська птахофабрика»

- Філія «Птахокомплекс» ПрАТ «Оріль-Лідер»

Кількість тестів — це кількість проведених лабораторних досліджень, за якими, згідно з розробленими планами-графіками, здійснюється постійний контроль виробничими лабораторіями, які знаходяться безпосередньо на підприємствах, що належать до Групи МХП.

Лабораторні дослідження проводять на показники, які зазначені у нормативних документах на сировину та готову продукцію. Крім цього, державними лабораторіями проводиться періодичний контроль продукції за показниками безпечності, які регламентуються нормативними документами та законодавством України.

1/1

Без антибіотиків

Група МХП, як відповідальний бізнес, який впроваджує кращі європейські практики у своїй діяльності й є лідером галузі в Україні, ще кілька років тому почала розглядати можливість переходу на антибіотик free («Без антибіотиків»). Нанесене на упаковку маркування «Без антибіотиків» означає, що не тільки в самій продукції в упаковці (PET-лоток) відсутні будь-які антибіотики, але також вони не застосовувалися в процесі вирощування птиці. Перехід на нову концепцію «Без антибіотиків» викликаний нашим прагненням до цілей сталого розвитку здоров'я людини й тварин. Нам вже недостатньо тільки відповідати законодавству, ми орієнтуємося на розв'язання глобальних проблем, пов'язаних зі здоров'ям людини, тварин і охорони навколишнього середовища. Саме тому ми не тільки реалізовуємо у себе добровільну сертифікацію на різних етапах і ініціюємо багаторівневі аудити, а й підтримуємо ініціативу «Єдине здоров'я для всіх».

Перехід на «Без антибіотиків» — це не процес одного дня чи місяця, адже він містить в собі безліч етапів і процедур. Тому кожен виробник і споживач повинні розуміти, що це досить складна і багаторівнева задача і чим раніше буде прийнято рішення, тим послідовніше і менш стресово відбуватиметься сам перехід. Але це вкрай важливо і потрібно робити.

Крім цього, за підтримки FAO (Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй) Асоціація "Союз Птахівників України" випустив добровільний галузевий стандарт — вимоги до птахівницького господарства з технологією вирощування птиці та отримання продукції птахівництва без використання антимікробних засобів і / або без залишкових кількостей антимікробних речовин.
Цей стандарт передбачає ряд лабораторних досліджень, які оператори ринку повинні провести з метою підтвердження відсутності антибіотиків у готовій продукції, і який ми впровадили на своїх птахофабриках. І саме нанесення нового маркування, затвердженої «прозорими» вимогами, припинить нецільове використання слогана «Без антибіотиків» і введення споживачів в оману. Тепер Асоціація "Союз Птахівників України" матиме право видавати маркування «Без антибіотиків» через сертифікацію незалежним органом по сертифікації.

Технологічні процеси при вирощуванні птиці без використання антибіотиків не відрізняються від нашої стандартної технології, ми не поділяємо ці поняття. Компанія дотримується вимог біобезпеки, проводить різні дослідження, регулярно стежить за здоров'ям птиці, контролює якість корму і води, проводить ефективні санітарні обробки з метою уникнення виникнення захворювань або стресу як на батьківському, так і на бройлерному стадах.

Після інкубації курчата в найкоротші терміни транспортуються в чисті продезінфіковані приміщення, попередньо прогріті до необхідної температури. Корм і вода подаються автоматично і доступні постійно. Вирощування відбувається під наглядом кваліфікованого персоналу, в разі виявлення будь-яких відхилень або поломок в найкоротші терміни вживаються заходи для їх усунення. Періодично огляд птиці проводять ветеринарні лікарі та при виявленні порушень росту і розвитку призначають необхідні підтримуючі препарати — вітамінні та мінеральні комплекси, органічні кислоти.

Корми для нашої птиці виробляються тільки на заводах холдингу МХП, ми не купуємо сторонній корм і це одне з наших переваг — ми завжди знаємо і впевнені в якості та безпеці кормів для нашої птиці. У нас функціонує відділ висококваліфікованих фахівців, які розробляють рецептури відповідно до потреб птиці, стежать за показниками. Рецептури кормів — унікальні, це власні розробки, вони містять всі вітаміни і елементи, в яких потребує птах на різних етапах життя, все як у людей — у міру зростання птиці додаються нові або в інших пропорціях джерела вуглеводів, білків, вітамінів тощо. Всі інгредієнти суворо перевіряються службами якості, добавки мають офіційні дозволи використання в кормах. Антибіотики при цьому не використовуються. Крім того, періодично проводяться лабораторні дослідження.

Що має знати споживач про застосування антибіотиків у тваринництві

Сліди антибіотиків в м'ясі (дуже мала їх кількість, або похідні), як будь-яка речовина, можуть впливати на організм, наприклад, алергічними проявами й дисбалансом мікрофлори кишківника. Але головною загрозою для здоров'я вважається не антибіотики в м'ясі, а саме стійкі бактерії, які в ньому є. Споживання м'яса, в якому зберігаються бактерії, або контакт з ним може призвести до харчової інфекції. Якщо бактерії при цьому були стійкі, то лікувати таку хворобу складніше і в людини може виробитися антибіотикорезистентності.

Антибіотикорезистентність — це стійкість збудників інфекцій до дії антибактеріальних препаратів, зниження чутливості культури мікроорганізмів до дії антибактеріальної речовини. Швидкий розвиток стійких до антибіотиків бактерій призводить до зростання числа інфекцій, які важко піддаються лікуванню. Збільшення бактеріальної стійкості пов'язано з профілактичним застосуванням антибіотиків, а також порушенням дозувань при їх прийомі, що призводить до поступового звикання і розвитку більш стійких мікроорганізмів.

Відповідно до європейського законодавства заборонено застосування антибактеріальних препаратів з профілактичною метою, а лікування дозволяється тільки за призначенням ветеринарного лікаря після виявлення збудника і його чутливості до препарату за допомогою лабораторних досліджень. А з 2022 року в ЄС кардинально зміниться підхід до використання антибіотиків у тваринництві. В рамках нового регламенту буде створена єдина база даних ветеринарних препаратів, дозволених для використання в Європейському Союзі. Країни ЄС повинні будуть збирати дані з продажу та використання антибіотиків, аж до однієї конкретної ферми. Буде складено список антибіотиків, дозволених тільки для використання людиною. Також країни ЄС отримають право коригувати цей список або забороняти певні антибіотики. У ЄС з'являться правові підстави вимагати у виробників м'яса та м'ясних виробів провести додаткові постмаркетингові дослідження. Крім того, ЄС може заборонити або обмежити експорт товарів тваринного походження з країн, в яких не будуть дотримуватися нових правил.

1/1

Піклування про птицю

Використання антибіотиків з метою профілактики захворювань птиці було і є заборонено в нашій компанії. Антибіотики застосовувалися виключно з метою лікування хворого стада тільки після встановлення діагнозу і визначення чутливості збудника захворювання до певного виду антибіотиків шляхом проведення лабораторних досліджень. Так чинять усі компанії, для яких питання благополуччя і гуманного ставлення до птаха пріоритетні. При цьому ми не використовували і зараз не використовуємо препарати, які визначені ВООЗ (Всесвітня Організація Охорони Здоров'я) як критично важливі для медицини людини. Якщо антибіотик був використаний, обов'язково враховується період каренції препаратів, тобто період очікування з метою виведення речовини з організму тварини. І знак «Без антибіотиків» до такої продукції не застосовується.

1/1

Без гормонів росту

На птахофабриках Групи МХП птиця вирощується без застосування будь-яких гормонів росту, тобто у годуванні вони не використовуються, а також не вводяться у раціон будь-яким іншим способом. Компанія є прихильником світових лідерів у галузі генетики птиці та племінних бройлерів та закуповує курчат для батьківських стад лише у найкращих міжнародних компаній. Птиця дійсно росте швидко, що обумовлено особливостями породи, а також завдяки професійно підібраній, збалансованій системі харчування, яку контролює окремий відділ.

1/1

Умови вирощування курочок

Замкнутий цикл виробництва та вертикальна інтеграція бізнесу (самостійне вирощування культур, виробництво кормів, вирощування батьківських стад, виробництво інкубаційного яйця, вирощування курчат-бройлерів) дають змогу повністю контролювати якість та безпеку на кожному етапі. Наші фахівці кожного дня слідкують за раціоном та підбирають найоптимальніші рецепти для потреб птиці, залежно від її віку. Наші курочки вирощуються у комфортних пташниках. Умови перебування птиці максимально наближені до природних – вони не сидять у клітках, а знаходяться у просторих пташниках на природній підстилці з соняшникового лушпиння. Наші пташники забезпечені достатньою кількістю ліній роздачі корму та ліній напування. Птиця має доступ до води та корму цілодобово. Ми регулюємо параметри мікроклімату кожного пташника (освітлення, температура, вологість, вентиляція) так, щоб птиці було комфортно. Ми професіонали у своїй справі та розробили свою унікальну технологію вирощування. Ми уважно слідкуємо кожного дня за поведінкою птиці, адже скупчення або розсіювання птиці у місцях пташника, активна чи пасивна поведінка дають змогу оцінити рівень комфорту та скоригувати параметри мікроклімату. Усі пташники обладнані системою сигналізації, тому, у разі виходу параметрів мікроклімату за встановлені гранично допустимі рівні, ми миттєво можемо вжити необхідні заходи.

1/1

Раціон курочок

Один із найбільших земельних банків — близько 370 тис. га — забезпечує МХП провідні позиції у галузях рослинництва і зернопереробки, продукція яких використовується у тому числі для виробництва комбікормів у власних виробничих цілях.
Ми розуміємо, що якісне харчування — основа здоров'я і зростання курочок. Наші комбікорми складаються з: кукурудзи, пшениці, сої. Також в раціон курочок додають соняшник, який є одним з найцінніших джерел рослинного білка, мінералів і амінокислот. Цей продукт дуже добре засвоюється організмом курочок. Оскільки курочки на різних етапах свого росту потребують різні комплекси корисних елементів — ми розробили 6 видів різних рецептур кормів. Тому на кожному етапі зростання кожна курочка отримує найбільш необхідні поживні речовини для її віку. Безпечність комбікормів та продукції «Наша Ряба» постійно перевіряється як власними, так і незалежними лабораторіями.

1/1

Без наколювання водою

Ми виробляємо декілька видів продукції: як натуральне м’ясо птиці, яке не піддається ніяким обробкам, так і кулінарну продукцію – це та, яка додатково оброблена розсолом або маринадом. Кулінарні продукти не потребують додаткового маринування і для споживання таких продуктів вимагається тільки доведення їх до готовності термічною обробкою – запікання, обжарювання та інше. Виділення вологи при термічній обробці – це нормальний процес як для кулінарної продукції, адже присутня волога, яка була залучена при додатковій обробці розсолом або маринадом, так і для натуральної, адже у ній також присутня природня волога.

1/1

Переваги упакованої продукції

На виробництві продукції ТМ «Наша Ряба» використовуються 2 технології пакування.
Перша технологія – пакування у захисному середовищі (в PET-лоток). Пакування в PET-лоток – пакування м’яса в жорсткі лотки з верхньою брендованою плівкою. Лоток відрізняється герметичністю і стійкістю до проколів, що виключає ризики протікання. Упаковка має привабливий зовнішній вигляд і забезпечує термін зберігання продукції 7 діб. І друга технологія – вакуумне пакування продукції, при дотриманні температурного режиму, дає змогу зберігати свіжість продукції до 7 днів. Упаковка продуктів в модифікованій газовій атмосфері є одним з найпрогресивніших методів збереження свіжості харчової продукції. Цей вид забезпечує збереження привабливого зовнішнього вигляду і збільшення терміну зберігання.
Завдяки відсутності кисню, у вакуумній упаковці м’ясо зберігається свіжим довше, ніж при зберіганні традиційним способом, зовнішній вигляд продукту залишається без змін. При зберіганні м'яса в вакуумі воно не висихає з тієї ж причини, що волога з продукту не випаровується.

Для того щоб споживач орієнтувався в продукції і міг вибрати те, що бажає – вся необхідна інформація нанесена на упаковку (назва, склад, виробник, рекомендації щодо приготування та інше), але якщо це розфасована продукція (як у гастроємностях) – то така інформація залишається у продавця на місці, ви завжди можете запитати у нього перед придбанням. Тому у виборі саме запакованої продукції є свої переваги, купуючи, наприклад, запаковане філе споживач та виробник має більше впевненості у збереженні його якості, адже пакування захищає від впливу небезпечних чинників.
Попри вид пакування – система виробничого контролю на наших птахофабриках забезпечує випуск продукції з чітким дотриманням стандартів якості та безпеки, а також відповідності маркування на кожен продукт.

1/1

Транспортування

Належне транспортування – не менш важливий етап на шляху продукції до кінцевого споживача. Тому ми контролюємо умови транспортування продукції до розподільчих центрів, торгових мереж, точок продажів.

1/1

Строк придатності і умови зберігання

Основними параметрами, які прямо впливають на терміни придатності, є:

- мікробіологічні показники;

- умови зберігання, наприклад, перепади або недотримання температурного режиму;

- підвищення / зниження вмісту води;

- хімічні зміни продукту;

- фізичні ушкодження, наприклад, порушення цілісності упаковки.
Строк придатності продукції «Наша Ряба» залежить від обраного виду паковання. Наприклад, продукція на вагу (нефасована) може зберігати свою якість та свіжість до 4 днів у холодильній камері із стабільною температурою від 0 до +4 градусів. Пакування у захисному середовищі (в PET-лоток) та вакуумне пакування продукції, при дотриманні аналогічного температурного режиму, дає змогу зберігати свіжість до 7 днів. Піклуючись про свіжість курочки, ми самостійно займаємось пакуванням охолодженого м’яса відповідно до європейських стандартів.
Оптимальна температура зберігання курячої продукції, як в домашніх умовах, так і в супермаркетах, або точках продажу – від 0 до +4 градусів.

1/1

Маркування

На маркуванні нашої продукції завжди присутня дата виробництва продукції, кінцевий термін споживання, вага продукції, а також поживна та енергетична цінність. Маркування присутнє на кожній упаковці продукції ТМ «Наша Ряба» у вигляді спеціального стікера.

1/1

Сертифікація

Ми є лідерами українського ринку виробництва продукції із м'яса птиці завдяки нашому інноваційному підходу та прагненню до покращення своїх технологій, систем управління якості, розвитку та модернізації потужностей, професійному росту фахівців. Так, ми є найбільшим експортером курячої продукції в Україні, що свідчить про стабільну якість нашої продукції, яку визнали більше 80 країн світу. На наших підприємствах з виробництва продукції ТМ «Наша Ряба» впроваджена система НАССР, менеджмент харчової безпечності сертифіковано незалежним сертифікаційним органом у відповідності з ДСТУ ISO 22000 та BRC Food Safety, впроваджені сучасні технології виробництва, переробки та пакування продукції. Ми докладаємо значних зусиль для забезпечення належного рівня якості та безпечності продукції враховуючи досвід кращих світових практик, адже несемо відповідальність за здоров’я та безпеку кожного споживача своєї продукції. Турбота про релігійні традиції також є частиною наших переконань, тому ми впровадили систему добровільної сертифікації згідно норм і вимог Ісламу – HALAL.

1/1