час приготування
1 час 30 минут
кількість
2персони
|
|
|
2 шт. |
|
150 г |
|
за смаком |
|
за смаком |
|
для смаження |
|
2-3 шт. |
|
за смаком |
|
30 мл |
|
2 шт. |
|
150 г |
|
1 ст. л. |
Курячу печінку помити й обсушити. Акуратно видалити стегнову кістку з обох ніжок, залишивши кишеню для начинки. Ніжки натерти сіллю й перцем ззовні й усередині.
Печінку обсмажити з обох боків до напівготовності на середньому вогні на рослинній олії з додаванням гвоздики, щоб утворилася золотиста шкірка (приблизно 5 хвилин). Кожен обсмажений бік злегка посолити й поперчити. Перед зняттям із вогню в пательню з печінкою налити 30 мл коньяку й підпалити (цей процес називається «фламбування»). Зняти з вогню, щойно згасне полум’я. Викласти печінку на серветку, охолодити, нарізати кубиками.
Із яблук видалити серцевину, нарізати кубиками. Змішати печінку з яблуком, за потреби злегка підсолити й поперчити.
Заповнити кишені ніжок начинкою, заколоти краї зубочистками. В розігріту пательню налити трохи рослинної олії й додати вершкове масло. Обсмажити ніжки з обох боків до золотистої шкірочки, а потім запекти в духовій шафі до готовності (20–30 хвилин) при температурі 160–180 градусів.
Приготувати соус: у жир, що залишився після обсмажування ніжок, покласти вимиті ягоди журавлини, додати цукор. Злегка уварити, щоб ягоди розм’якли, додати 2 столові ложки окропу та 1 столову ложку коньяку.Соус подавати до готових ніжок.