Cюрприз-ніжки

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Ніжка

Ніжка
Дізнатися більше

Складові

✖2
Ніжка 2 шт.
Печінка 150 г
Перець за смаком
Сіль за смаком
Олія рослинна для смаження
Гвоздика 2-3 шт.
Масло вершкове за смаком
Коньяк 30 мл
Яблуко 2 шт.
Журавлина 150 г
Цукор 1 ст. л.

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Курячу печінку помити й обсушити. Акуратно видалити стегнову кістку з обох ніжок, залишивши кишеню для начинки. Ніжки натерти сіллю й перцем ззовні й усередині.

  2. Печінку обсмажити з обох боків до напівготовності на середньому вогні на рослинній олії з додаванням гвоздики, щоб утворилася золотиста шкірка (приблизно 5 хвилин). Кожен обсмажений бік злегка посолити й поперчити. Перед зняттям із вогню в пательню з печінкою налити 30 мл коньяку й підпалити (цей процес називається «фламбування»). Зняти з вогню, щойно згасне полум’я. Викласти печінку на серветку, охолодити, нарізати кубиками.

  3. Із яблук видалити серцевину, нарізати кубиками. Змішати печінку з яблуком, за потреби злегка підсолити й поперчити.

  4. Заповнити кишені ніжок начинкою, заколоти краї зубочистками. В розігріту пательню налити трохи рослинної олії й додати вершкове масло. Обсмажити ніжки з обох боків до золотистої шкірочки, а потім запекти в духовій шафі до готовності (20–30 хвилин) при температурі 160–180 градусів.

  5. Приготувати соус: у жир, що залишився після обсмажування ніжок, покласти вимиті ягоди журавлини, додати цукор. Злегка уварити, щоб ягоди розм’якли, додати 2 столові ложки окропу та 1 столову ложку коньяку.Соус подавати до готових ніжок.