час приготування
30 хвилин
кількість
4-6персони
|
|
|
1 упаковка (600 г) |
|
200 г |
|
150 г |
|
100 г |
|
70 г |
|
за смаком |
Хліб замочуємо в молоці на 5 хв. Після чого відтискаємо від молока. Молоко не виливаємо, а залишаємо для тушкування. Підготований хліб перекладаємо в миску для фаршу.
Нарізаємо 2 цибулини великими півкільцями. На розігріту сковорідку додаємо олію та смажимо цибулю, помішуючи на дуже помірному вогні, щоб вона стала прозорою, м’якою та по краям почала ставати золотистою. Знімаємо та подрібнюємо блендером або ножем до однорідності.
До хліба додаємо смажену цибулю, вершки, фарш «Ніжний» з холодильника, сіль та перець (по бажанню часник). Важливо, щоб фарш не нагрівався вище 8 градусів при замішуванні, бо це впливає на його структуру, таким чином він зберігає вологу в собі ( при нагріванні, яка виходить з фаршу разом із смаковими властивостями). Вимішуємо швидко фарш в однорідну масу. Для того щоб фарш був однорідним та ніжним, його треба добре вимішати: 5-7 разів піднявши та жбурнувши фарш об дно миски. Це витисне надлишки повітря в фарші та не дасть розпастися котлеткам.
Ділимо фарш на 14-15 частин. Формуємо кульки руками, що попередньо змочили у воді (фарш не буде прилипати до рук). Сформовані кульки треба трохи приплюснути (вони не повинні бути тонкими).
На розігріту сковорідку наливаємо олію та смажимо котлетки з обох сторін по 2 хв на помірному вогні до рум’яної скоринки.
Підсмажені котлетки складаємо в каструльку і додаємо залишки молока та води на 3 см від дна каструльки. Тушкуємо під закритою кришкою 20 хв для ніжного смаку та текстури.