час приготування
2 години
кількість
4персони
|
|
|
1 кг |
|
1 шт. |
|
2–3 шт. |
|
2 шт. |
|
25 г |
|
2 л |
|
1 пучок |
|
60 г |
|
за смаком |
Готуємо бульйон: вливаємо в каструльку близько 2 літрів чистої води, кладемо курочку і доводимо до кипіння. Після цього солимо і перчимо бульйон, додаємо лавровий лист і зменшуємо вогонь, періодично знімаючи пінку. Приблизно через 10 хвилин опускаємо в каструлю цілі та очищені цибулину і морквину. Варимо бульйон протягом 1 години, не забуваючи знімати піну, щоб заливне вийшло якомога прозорішим. Готовий бульйон знімаємо з вогню й даємо йому трішки охолонути (до 45 °С). Цибулину і лавровий лист викидаємо, моркву на деякий час відкладаємо.
Тепер проціджуємо бульйон та додаємо до нього мед. Відливаємо 1 склянку і ставимо охолодитися до кімнатної температури. А поки що повертаємося до курки. М’ясо відділяємо від кісток та нарізаємо. Моркву нарізаємо слайсами.
У холодну склянку бульйону всипаємо желатин, даємо йому 10 хвилин набухнути та підігріваємо до 85 °С, щоб желатин розчинився. Тепер бульйон із желатином можна перемішати з іншою частиною бульйону.
Розкладаємо курку та моркву по формочках, прикрашаємо кропом та заливаємо бульйоном. Ставимо застигати в холодильник на 8 годин.