Галатин медовий з курки

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Тушка

Тушка
Дізнатися більше

Складові

✖4
Тушка куряча «Наша Ряба» 1 кг
Морква 1 шт.
Лавровий лист 2–3 шт.
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Желатин 25 г
Вода 2 л
Кріп 1 пучок
Мед з акації 60 г
Сіль, перець за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Готуємо бульйон: вливаємо в каструльку близько 2 літрів чистої води, кладемо курочку і доводимо до кипіння. Після цього солимо і перчимо бульйон, додаємо лавровий лист і зменшуємо вогонь, періодично знімаючи пінку. Приблизно через 10 хвилин опускаємо в каструлю цілі та очищені цибулину і морквину. Варимо бульйон протягом 1 години, не забуваючи знімати піну, щоб заливне вийшло якомога прозорішим. Готовий бульйон знімаємо з вогню й даємо йому трішки охолонути (до 45 °С). Цибулину і лавровий лист викидаємо, моркву на деякий час відкладаємо.

  2. Тепер проціджуємо бульйон та додаємо до нього мед. Відливаємо 1 склянку і ставимо охолодитися до кімнатної температури. А поки що повертаємося до курки. М’ясо відділяємо від кісток та нарізаємо. Моркву нарізаємо слайсами.

  3. У холодну склянку бульйону всипаємо желатин, даємо йому 10 хвилин набухнути та підігріваємо до 85 °С, щоб желатин розчинився. Тепер бульйон із желатином можна перемішати з іншою частиною бульйону.

  4. Розкладаємо курку та моркву по формочках, прикрашаємо кропом та заливаємо бульйоном. Ставимо застигати в холодильник на 8 годин.