час приготування
30 хвилин
кількість
5персон
|
|
|
1 кг |
|
70 г |
|
для смаження |
|
1 стебло |
|
1 шт. |
|
1 шт. |
|
30 мл |
|
200 мл |
Курячі крила розрізати навпіл. Нагріти олію в сковорідці (або фритюрі) до високої температури. Акуратно покласти туди крильця та готувати до золотої скоринки.
Селеру, моркву і огірок нарізати брусками по 0,5 см (для гарніру).
Розтопити в мисці вершкове масло, додати 30 г соусу «Табаско» (соус достатньо гострий, тому для тих, хто полюбляє більш насичений гострий смак можна додати більше).
Смажені готові крильця покласти на серветку, щоб позбутися зайвого жиру.
Ретельно перемішати крильця з отриманим гострим соусом.
Крила подавайте до столу з овочами і соусом «Блю-Чіз» або «Тар-Тар» (на вибір).
Як приготувати соуси самостійно «Табаско»: 50 г перцю чилі змішати в блендері з 50 г оцту. Дати настоятися ніч, а потім процідити. «Блю-Чіз»: 60 г майонезу змішати в блендері з 40 г сиру «Дор блу» або «Рокфор» (або з будь-яким іншим сиром з блакитною цвіллю). «Тар-Тар»: 150 г майонезу змішати в блендері з 1 ч. л. лимонного соку, 50 г маринованих огірків, кропом та чорним меленим перцем.