Хумус з тельбухами

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Шлунок

Шлунок
Дізнатися більше

Складові

✖4
Шлунки курячі «Наша Ряба» 200 г
Серця курячі 200 г
Печінка куряча 200 г
Цибуля ріпчаста 200 г
Паприка 1 ч. л.
Кумин 1 ст. л.
Часник сухий 1 ч. л.
Карі 1 ч. л.
Куркума ½ ч. л.
Сіль, перець червоний за смаком
Вода або бульйон 100 г
Олія для смаження
Хумус
Нут (горох) 200 г
Тахіна (паста кунжутна) 100 г
Олія рослинна 20 г
Часник сухий ½ ч. л.
Карі ½ ч. л.
Куркума 1 щіпка
Кумин ½ ч. л.
Лимон 1 шт.
Сода 1 ст. л.
Сіль за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Нут промиваємо, заливаємо 1 літром холодної води і додаємо соду. Перемішуємо та залишаємо у холодильнику на ніч.

  2. Зливаємо воду і заливаємо чистою так, щоб вона покрила нут на 5 см. Солимо та варимо до готовності на помірному вогні 2–3 години. Поки вариться нут, відварюємо шлунки 2,5 години. Після цього, не зливаючи воду, відставляємо охолонути приблизно до 50 °С.

  3. З теплого нуту зливаємо воду в чашку (вона знадобиться) та перетираємо його на пюре за допомогою блендера. Додаємо спеції, олію, тахіну, лимонний сік та знову перетираємо до однорідної маси. За необхідності додаємо воду, в якій варився нут. Консистенція має нагадувати збиті вершки. Відставляємо хумус на 1 годину, щоб він набув кімнатної температури.

  4. Варені шлуночки ріжемо на половинки.

  5. Серця розрізаємо поперек на 2–3 частини.

  6. Печінку розділяємо на 4 рівні частини.

  7. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

  8. На розігріту пательню наливаємо олію та разом обсмажуємо цибулю і тельбухи до готовності (2–3 хвилини). Наприкінці приготування додаємо спеції, сіль, перець, воду або бульйон, перемішуємо та знімаємо з плити.

  9. На тарілку викладаємо гіркою хумус, посередині робимо заглиблення і кладемо туди готові тельбухи.