час приготування
4 години
кількість
4персони
|
|
|
200 г |
|
200 г |
|
200 г |
|
200 г |
|
1 ч. л. |
|
1 ст. л. |
|
1 ч. л. |
|
1 ч. л. |
|
½ ч. л. |
|
за смаком |
|
100 г |
|
для смаження |
|
200 г |
|
100 г |
|
20 г |
|
½ ч. л. |
|
½ ч. л. |
|
1 щіпка |
|
½ ч. л. |
|
1 шт. |
|
1 ст. л. |
|
за смаком |
Нут промиваємо, заливаємо 1 літром холодної води і додаємо соду. Перемішуємо та залишаємо у холодильнику на ніч.
Зливаємо воду і заливаємо чистою так, щоб вона покрила нут на 5 см. Солимо та варимо до готовності на помірному вогні 2–3 години. Поки вариться нут, відварюємо шлунки 2,5 години. Після цього, не зливаючи воду, відставляємо охолонути приблизно до 50 °С.
З теплого нуту зливаємо воду в чашку (вона знадобиться) та перетираємо його на пюре за допомогою блендера. Додаємо спеції, олію, тахіну, лимонний сік та знову перетираємо до однорідної маси. За необхідності додаємо воду, в якій варився нут. Консистенція має нагадувати збиті вершки. Відставляємо хумус на 1 годину, щоб він набув кімнатної температури.
Варені шлуночки ріжемо на половинки.
Серця розрізаємо поперек на 2–3 частини.
Печінку розділяємо на 4 рівні частини.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
На розігріту пательню наливаємо олію та разом обсмажуємо цибулю і тельбухи до готовності (2–3 хвилини). Наприкінці приготування додаємо спеції, сіль, перець, воду або бульйон, перемішуємо та знімаємо з плити.
На тарілку викладаємо гіркою хумус, посередині робимо заглиблення і кладемо туди готові тельбухи.