час приготування
1 година 20 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
2 шт. |
|
1 кг |
|
80 г |
|
225 г |
|
1 гілочка |
|
1 шт. |
|
1 зубок |
|
2 гілочки |
|
1,5 л |
|
Ставимо духовку на розігрів до 190 °С.
Тим часом очищуємо та нарізаємо картоплю дуже тонкими пластинами по 3 мм. Кладемо картоплю в ємність з водою, щоб вона не почорніла, а поки нарізаємо пластинами куряче філе.
У 40 г вершкового масла обсмажуємо до м’якості нарізану півкільцями цибулю з дрібно нарізаним часником, лавровим листом та чебрецем. Знімаємо з вогню і присипаємо дрібно нарізаною петрушкою.
Повертаємось до картоплі. Обсушуємо її паперовим рушником та умовно розділяємо на 3 частини. Першу частину викладаємо на дно керамічної форми, а зверху картоплі рівномірно розподіляємо половину обсмаженої цибулі та курки. Далі викладаємо шар з другої частини картоплі та знову зверху цибулю з куркою. Останній шар картопляний. Беремо підготовлений бульйон та доводимо його до кипіння. Заливаємо гарячим бульйоном картоплю. Решту вершкового масла ріжемо на шматочки та розкладаємо зверху.
Запікаємо в духовці до м’якості протягом 1 години.