Картопля «Буланжер»‎ з філе

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе

Філе
Дізнатися більше

Складові

✖4
Філе куряче «Наша Ряба» 2 шт.
Картопля 1 кг
Масло вершкове 80 г
Цибуля ріпчаста 225 г
Чебрець 1 гілочка
Лист лавровий 1 шт.
Часник 1 зубок
Петрушка 2 гілочки
Бульйон курячий (вже підсолений за смаком) 1,5 л
Сіль, перець за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Ставимо духовку на розігрів до 190 °С.

  2. Тим часом очищуємо та нарізаємо картоплю дуже тонкими пластинами по 3 мм. Кладемо картоплю в ємність з водою, щоб вона не почорніла, а поки нарізаємо пластинами куряче філе.

  3. У 40 г вершкового масла обсмажуємо до м’якості нарізану півкільцями цибулю з дрібно нарізаним часником, лавровим листом та чебрецем. Знімаємо з вогню і присипаємо дрібно нарізаною петрушкою.

  4. Повертаємось до картоплі. Обсушуємо її паперовим рушником та умовно розділяємо на 3 частини. Першу частину викладаємо на дно керамічної форми, а зверху картоплі рівномірно розподіляємо половину обсмаженої цибулі та курки. Далі викладаємо шар з другої частини картоплі та знову зверху цибулю з куркою. Останній шар картопляний. Беремо підготовлений бульйон та доводимо його до кипіння. Заливаємо гарячим бульйоном картоплю. Решту вершкового масла ріжемо на шматочки та розкладаємо зверху.

  5. Запікаємо в духовці до м’якості протягом 1 години.