Кок-О-Вен або курочка по-французьки в вині

Французька

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Тушка

Тушка
Дізнатися більше

Складові

✖2
Курочка «Наша Ряба» 1 тушка
Розмарин 2 гілочки
Чебрець 3 гілочки
Лавровий лист 1 шт
Вино червоне сухе 200 мл
Часник 3 зубчики
Картопля 200 г
Цибуля Шалот 100 г
Бекон 100 г
Морква 200 г
Оливкова Олія 100 г
Сіль, перець за смаком
Вершкове масло 30 г

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Нарізаємо моркву великими шматочками. Бекон нарізаємо невеликими кубиками.

  2. У розігрітій з олією каструльці обсмажуємо курочку до рум’яного кольору. Відкладаемо курку на тарілку. У цю ж каструльку кладемо маленьку картоплю, моркву, бекон та цибулю цілою.

  3. Коли все майже готове, додаємо трави та часник і готуємо ще 1 хв.

  4. До смажених овочів у каструльку додаємо обсмажену курочку. Виливаємо вино та випарюємо його, доки не залишиться половина.

  5. Додаємо склянку води, вершкове масло, накриваємо кришкою та тушкуємо 50 хв при помірній температурі.

  6. Готову страву викладаємо на тарілки, прикрашаємо травами та подаємо на стіл.