Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе

Філе
Дізнатися більше

Складові

✖4
Філе куряче «Наша Ряба» 2 шт.
Філе стегна куряче «Наша Ряба» 3 шт.
Тісто філа 300 г
Сир твердий 200 г
Шампіньйони 100 г
Бекон 100 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Перець солодкий 1 шт.
Вершки 20% 1 склянка + для змащування пирога
Бульйон 200 г
Орегано 1 дрібка
Олія оливкова для смаження 50 г
Масло вершкове для змазування форми 40 г
Оливки без кісточок 50 г
Базилік для подачі 1 гілочка
Сіль, перець за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Спочатку робимо бульйон. Для цього відварюємо до готовності куряче філе разом зі стегном протягом 20 хвилин. Не забуваємо злегка підсолити. Курку виймаємо і відкладаємо на тарілочку для охолодження, залишаємо 1 склянку бульйону для подальшого приготування.

  2. Поки вариться бульйон, нарізаємо середніми кубиками перець, цибулю ріпчасту, бекон і гриби. Оливки нарізаємо великими кільцями.

  3. Нагріваємо пательню та на оливковій олії пасеруємо цибулю до м’якості. Далі додаємо бекон, гриби і смажимо 2 хвилини, потім додаємо солодкий перець і готуємо ще 5 хвилин.

  4. Поки смажаться овочі, ми беремося за курку. Руками розділяємо її на волокна.

  5. Додаємо курку до тушкованих овочів, а також склянку бульйону і вершки, перемішуємо та доводимо до кипіння. Додаємо за смаком сіль, перець і відставляємо. А поки натираємо на дрібну тертку сир, додаємо його до інших інгредієнтів та перемішуємо. Начинка готова.

  6. Тепер змащуємо форму вершковим маслом. Розкачуємо тісто та ділимо його на 2 частини, одна повинна бути вдвічі більша за іншу і зручною для форми. На великому шматку робимо надрізи по кутах довжиною 5 сантиметрів. Це допоможе добре вкласти тісто в форму. Тож вкладаємо один шматок тіста на дно форми і розкладаємо по бортах.

  7. Викладаємо начинку у форму з тістом. Посипаємо оливками. Накриваємо другим, меншим шматком тіста і добре защипуємо. Змащуємо вершками і посипаємо орегано.

  8. Випікаємо 45 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці.

  9. Подаємо з базиліком.

  10. Пиріг можна їсти як гарячим, так і холодним, але різати зручніше охолодженим.