час приготування
2 години 30 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
2 шт. |
|
3 шт. |
|
300 г |
|
200 г |
|
100 г |
|
100 г |
|
1 шт. |
|
1 шт. |
|
1 склянка + для змащування пирога |
|
200 г |
|
1 дрібка |
|
50 г |
|
40 г |
|
50 г |
|
1 гілочка |
|
за смаком |
Спочатку робимо бульйон. Для цього відварюємо до готовності куряче філе разом зі стегном протягом 20 хвилин. Не забуваємо злегка підсолити. Курку виймаємо і відкладаємо на тарілочку для охолодження, залишаємо 1 склянку бульйону для подальшого приготування.
Поки вариться бульйон, нарізаємо середніми кубиками перець, цибулю ріпчасту, бекон і гриби. Оливки нарізаємо великими кільцями.
Нагріваємо пательню та на оливковій олії пасеруємо цибулю до м’якості. Далі додаємо бекон, гриби і смажимо 2 хвилини, потім додаємо солодкий перець і готуємо ще 5 хвилин.
Поки смажаться овочі, ми беремося за курку. Руками розділяємо її на волокна.
Додаємо курку до тушкованих овочів, а також склянку бульйону і вершки, перемішуємо та доводимо до кипіння. Додаємо за смаком сіль, перець і відставляємо. А поки натираємо на дрібну тертку сир, додаємо його до інших інгредієнтів та перемішуємо. Начинка готова.
Тепер змащуємо форму вершковим маслом. Розкачуємо тісто та ділимо його на 2 частини, одна повинна бути вдвічі більша за іншу і зручною для форми. На великому шматку робимо надрізи по кутах довжиною 5 сантиметрів. Це допоможе добре вкласти тісто в форму. Тож вкладаємо один шматок тіста на дно форми і розкладаємо по бортах.
Викладаємо начинку у форму з тістом. Посипаємо оливками. Накриваємо другим, меншим шматком тіста і добре защипуємо. Змащуємо вершками і посипаємо орегано.
Випікаємо 45 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці.
Подаємо з базиліком.
Пиріг можна їсти як гарячим, так і холодним, але різати зручніше охолодженим.