Курча Тапака (табака) з картоплею

Грузинська

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Тушка

Тушка
Дізнатися більше

Складові

✖6
Тушка 1 шт.
Часник 1 головка
Сіль 1 ч. л.
Перець 1 ч. л.
Олія рослинна 2 ст. л.
Картопля 5-6 шт.
Розмарин 3-4 гілочки
Масло вершкове 50 г

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Готовий гарячий галантин поставить під прес. Перед подачею на стіл нарізати.

  2. Змішати в мисці олію, сіль, перець і давлений часник, натерти цією сумішшю курку та дати полежати під важким пресом 30 хвилин.

  3. У цей час картоплю розрізати на 8 частин кожну, щоб вийшли дольки. Обсмажити картоплю на олії до появи хрусткої скоринки та довести до готовності в духовій шафі.

  4. Розмарин нарізати ножем (не дуже дрібно).

  5. Готову картоплю висипати в миску, додати вершкове масло, сіль, перець, розмарин та ретельно перемішати.

  6. На розігріту сковорідку з товстим дном покласти розгорнуту курку внутрішньою частиною вниз, зверху поставити каструлю і налити в неї воду (для того, щоб вийшов прес). Смажити на слабкому вогні 10-15 хвилин, потім перевернути курку на інший бік і смажити ще 10-15 хвилин.

  7. На блюдо викласти готову картоплю з розмарином і поверх неї покласти курку. Сік із курки буде стікати на картоплю, а сама курка буде підтримувати температуру гарніру