час приготування
90 хвилин
кількість
6персон
|
|
|
1 шт. |
|
1 головка |
|
1 ч. л. |
|
1 ч. л. |
|
2 ст. л. |
|
5-6 шт. |
|
3-4 гілочки |
|
50 г |
Готовий гарячий галантин поставить під прес. Перед подачею на стіл нарізати.
Змішати в мисці олію, сіль, перець і давлений часник, натерти цією сумішшю курку та дати полежати під важким пресом 30 хвилин.
У цей час картоплю розрізати на 8 частин кожну, щоб вийшли дольки. Обсмажити картоплю на олії до появи хрусткої скоринки та довести до готовності в духовій шафі.
Розмарин нарізати ножем (не дуже дрібно).
Готову картоплю висипати в миску, додати вершкове масло, сіль, перець, розмарин та ретельно перемішати.
На розігріту сковорідку з товстим дном покласти розгорнуту курку внутрішньою частиною вниз, зверху поставити каструлю і налити в неї воду (для того, щоб вийшов прес). Смажити на слабкому вогні 10-15 хвилин, потім перевернути курку на інший бік і смажити ще 10-15 хвилин.
На блюдо викласти готову картоплю з розмарином і поверх неї покласти курку. Сік із курки буде стікати на картоплю, а сама курка буде підтримувати температуру гарніру