Курка, тушкована з картоплею в горщику

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Стегно

Стегно
Дізнатися більше

Складові

✖4
Стегно 300 г
Розмарин 1 гілочка
Картопля 6-8 шт.
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Морква 1-2 шт.
Майонез 2 ст. л.
Масло вершкове для смаження
Кріп за смаком
Гвоздика по 1 шт. на горщик
Яблуко 1 шт.
Перець за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Курячі стегенця порубати на невеликі шматочки або відокремити м'ясо від кісток і нарізати шматочками. У пательні розігріти трохи олії і обсмажити шматочки курки.

  2. Окремо в пательні обсмажити ріпчасту цибулю.

  3. З яблука зняти шкірку і нарізати дольками. Картоплю почистити і нарізати кубиками. Почистити моркву і натерти на крупній тертці.

  4. Змішати картоплю з потертою морквою і посолити.

  5. У керамічний горщик (або кілька горщиків, у залежності від розміру посуду) викласти шарами: обсмажену цибулю, додати гвоздику, обсмажене м'ясо, шар картоплі з морквою, шар м'яса і шар картоплі, зверху посипати зеленню і додати гілочку розмарину.

  6. Кожен шар потрібно трохи посолити і поперчити.

  7. Зверху полити залишками масла зі сковороди, на якій смажилася курка, майонезом і наверх покласти шматочок вершкового масла.

  8. Залити водою майже до верху, накрити кришкою і поставити в духову шафу. Тушкувати приблизно годину.

  9. Через півгодини після того, як поставили в духову шафу, додати в середину шматочки яблука. Це зробить страву ще більш соковитою.

  10. Подавати страву можна прямо в горщику.