час приготування
90 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
300 г |
|
1 гілочка |
|
6-8 шт. |
|
2 шт. |
|
1-2 шт. |
|
2 ст. л. |
|
для смаження |
|
за смаком |
|
по 1 шт. на горщик |
|
1 шт. |
|
за смаком |
Курячі стегенця порубати на невеликі шматочки або відокремити м'ясо від кісток і нарізати шматочками. У пательні розігріти трохи олії і обсмажити шматочки курки.
Окремо в пательні обсмажити ріпчасту цибулю.
З яблука зняти шкірку і нарізати дольками. Картоплю почистити і нарізати кубиками. Почистити моркву і натерти на крупній тертці.
Змішати картоплю з потертою морквою і посолити.
У керамічний горщик (або кілька горщиків, у залежності від розміру посуду) викласти шарами: обсмажену цибулю, додати гвоздику, обсмажене м'ясо, шар картоплі з морквою, шар м'яса і шар картоплі, зверху посипати зеленню і додати гілочку розмарину.
Кожен шар потрібно трохи посолити і поперчити.
Зверху полити залишками масла зі сковороди, на якій смажилася курка, майонезом і наверх покласти шматочок вершкового масла.
Залити водою майже до верху, накрити кришкою і поставити в духову шафу. Тушкувати приблизно годину.
Через півгодини після того, як поставили в духову шафу, додати в середину шматочки яблука. Це зробить страву ще більш соковитою.
Подавати страву можна прямо в горщику.