час приготування
2 години
кількість
8персон
|
|
|
1 шт. |
|
3-4 шт. |
|
1 ст. л. |
|
1 ч. л. |
|
1 ст. л. |
|
1 ч. л. |
|
до смаку |
|
до смаку |
|
3 шт. |
|
250 мл |
|
150-200 г |
|
2 ст. л. |
|
5 мл |
|
до смаку |
Яйця вибити в миску, ретельно змішати із половиною молока. Додати сіль, цукор, розмішати до розчинення. Після цього додавати маленькими порціями просіяне борошно, ретельно перемішуючи та вливаючи молоко, яке залишилося. Перемішати все, додати масло та смажити млинці на пательні.
Тушку курки обмити, висушити паперовим рушником, натерти сіллю, перцем, кардамоном та олією.
Яблука очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиками 0,5 х 0,5 см. На пательні розтопити цукор, висипати яблука. Акуратно помішуючи, обсмажити у цій карамелі. Влити оцет і ретельно перемішати (якщо карамель не утворюється – влити ще 1 ст. л води), посипати кардамоном і зняти з плити.
Покласти по 2 ст. л. готових яблук у млинці й згорнути їх у формі трубочок. Туго начинити ними курку.
Викласти курку на деко й поставити у духовку на 45-60 хвилин при температурі 160-180 градусів.