час приготування
1 год 30 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
1 шт. |
|
3 шт. |
|
1 шт. |
|
½ ч. л. |
|
200 г |
|
1 ч. л. |
|
2 зубчики |
|
½ ч. л. |
|
500 г |
|
200 г |
|
100 г |
|
20 г |
|
20 г |
|
150 г |
|
для смаженная |
Моркву нарізаємо тонкими кружальцями, цибулю півкільцями. Пасеруємо на оливковій олії до золотистого кольору. Додаємо попередньо розмочені родзинки, мед, квасолю, сіль, перець, м’яту, петрушку та нарізану м’якоть апельсина.
Курку натираємо сіллю, спеціями, тертим часником, цедрою апельсина та вершковим маслом.
Закладаємо начинку всередину курки та защипуємо шпажками. Ставимо в холодильник щонайменше на 8 годин.
Дістаємо та випікаємо 10 хвилин при температурі 250 °С, потім зменшуємо температуру до 140–150 °С та випікаємо протягом 1 години.