Курочка запечена з цимесом

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Тушка

Тушка
Дізнатися більше

Складові

✖4
Тушка куряча «Наша Ряба» 1 шт.
Апельсин 3 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Куркума ½ ч. л.
Квасоля 200 г
Карі 1 ч. л.
Часник 2 зубчики
Кумин ½ ч. л.
Морква 500 г
Мед 200 г
Родзинки 100 г
М’ята 20 г
Петрушка 20 г
Масло вершкове 150 г
Олія оливкова для смаженная

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Моркву нарізаємо тонкими кружальцями, цибулю півкільцями. Пасеруємо на оливковій олії до золотистого кольору. Додаємо попередньо розмочені родзинки, мед, квасолю, сіль, перець, м’яту, петрушку та нарізану м’якоть апельсина.

  2. Курку натираємо сіллю, спеціями, тертим часником, цедрою апельсина та вершковим маслом.

  3. Закладаємо начинку всередину курки та защипуємо шпажками. Ставимо в холодильник щонайменше на 8 годин.

  4. Дістаємо та випікаємо 10 хвилин при температурі 250 °С, потім зменшуємо температуру до 140–150 °С та випікаємо протягом 1 години.