Курочка, запечена з кутею «Різдвяна казка»

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Тушка

Тушка
Дізнатися більше

Складові

✖6
Тушка 1 шт.
Пшениця 1/2 склянки
Родзинки 100 г
Чорнослив 100 г
Кеш'ю (смажений) 100 г
Курага 100 г
Яблуко 1 шт.
Мед 2 ст. л.
Вершки 1 ст. л.
Часник 4 зубці
Перець за смаком
Кефір 1 склянка
Апельсиновий сік 2 ст. л.
Соєвий соус 1 ч. л.
Мандарини для оздоблення

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Тушку обмити, підсушити паперовим рушником.

  2. Уздовж спинки зробити розріз і обережно видалити кістки (крім крилець і гомілкових кісток).

  3. Зашити шкіру з внутрішнього боку стегна й усі інші отвори, окрім розрізу на спині.

  4. Натерти курку сіллю, перцем, часником, залити кефіром і залишити на 1 годину.

  5. Пшеницю промити у великій кількості холодної води та варити на маленькому вогні у співвідношенні 1:4.

  6. Додати сіль і цукор за смаком.

  7. Зварену майже до готовності кашу змішати з сухофруктами (попередньо їх потрібно залити окропом на 30 хвилин), кеш’ю, в’яленим лимоном, яблуком (порізати кубиками), додати мед і вершки.

  8. Обережно наповнити тушку начинкою, зашити розріз. Курку обв’язати мотузкою, відтворюючи форму тушки, зв’язати ніжки.

  9. Тушку повільно облити окропом, підсушити, викласти на деко, змастити глазур’ю та запікати приблизно 1 годину при температурі 180 градусів, періодично змащуючи глазур’ю та соком.

  10. Готову страву подавати на блюді, прикрасивши мандаринами.