час приготування
3 годин
кількість
6персон
|
|
|
1 шт. |
|
1/2 склянки |
|
100 г |
|
100 г |
|
100 г |
|
100 г |
|
1 шт. |
|
2 ст. л. |
|
1 ст. л. |
|
4 зубці |
|
за смаком |
|
1 склянка |
|
2 ст. л. |
|
1 ч. л. |
|
для оздоблення |
Тушку обмити, підсушити паперовим рушником.
Уздовж спинки зробити розріз і обережно видалити кістки (крім крилець і гомілкових кісток).
Зашити шкіру з внутрішнього боку стегна й усі інші отвори, окрім розрізу на спині.
Натерти курку сіллю, перцем, часником, залити кефіром і залишити на 1 годину.
Пшеницю промити у великій кількості холодної води та варити на маленькому вогні у співвідношенні 1:4.
Додати сіль і цукор за смаком.
Зварену майже до готовності кашу змішати з сухофруктами (попередньо їх потрібно залити окропом на 30 хвилин), кеш’ю, в’яленим лимоном, яблуком (порізати кубиками), додати мед і вершки.
Обережно наповнити тушку начинкою, зашити розріз. Курку обв’язати мотузкою, відтворюючи форму тушки, зв’язати ніжки.
Тушку повільно облити окропом, підсушити, викласти на деко, змастити глазур’ю та запікати приблизно 1 годину при температурі 180 градусів, періодично змащуючи глазур’ю та соком.
Готову страву подавати на блюді, прикрасивши мандаринами.