час приготування
40 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
2 шт. |
|
2-3 шт. |
|
для смаження |
|
за смаком |
|
за смаком |
Куряче філе вимити, обсушити паперовим рушником, натерти сіллю і перцем.
У пательні з розігрітим вершковим маслом обсмажити філе з одного боку 3-4 хвилини.
Перевернути і просмажити ще приблизно 4 хвилини з іншого боку.
Викласти м'ясо на деко і поставити в духову шафу.
Запікати 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Приготувати апельсиновий соус: апельсини вимити, витерти, відрізати від апельсина 5-6 кружечків і відкласти їх убік. Із іншої частини апельсина тонко натерти цедру і висипати в мисочку, у ту ж мисочку вичавити сік цього апельсина і сік цілого апельсина. На сковорідку, де готувалося м'ясо, викласти кружечки апельсина, вилити апельсиновий сік з цедрою і поставити на середній вогонь. Варити сироп, помішуючи, поки він трохи не увариться.
Готове м'ясо вийняти з духової шафи, перекласти в миску, накрити кришкою і поставити в тепле місце.
Покласти в пательню з сиропом філе, кілька разів перевернути, накрити кришкою і прогріти.