Куряча грудка в апельсиновому соусі

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе

Філе
Дізнатися більше

Складові

✖4
Філе 2 шт.
Апельсин 2-3 шт.
Масло вершкове для смаження
Сіль за смаком
Перець за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Куряче філе вимити, обсушити паперовим рушником, натерти сіллю і перцем.

  2. У пательні з розігрітим вершковим маслом обсмажити філе з одного боку 3-4 хвилини.

  3. Перевернути і просмажити ще приблизно 4 хвилини з іншого боку.

  4. Викласти м'ясо на деко і поставити в духову шафу.

  5. Запікати 10 хвилин при температурі 180 градусів.

  6. Приготувати апельсиновий соус: апельсини вимити, витерти, відрізати від апельсина 5-6 кружечків і відкласти їх убік. Із іншої частини апельсина тонко натерти цедру і висипати в мисочку, у ту ж мисочку вичавити сік цього апельсина і сік цілого апельсина. На сковорідку, де готувалося м'ясо, викласти кружечки апельсина, вилити апельсиновий сік з цедрою і поставити на середній вогонь. Варити сироп, помішуючи, поки він трохи не увариться.

  7. Готове м'ясо вийняти з духової шафи, перекласти в миску, накрити кришкою і поставити в тепле місце.

  8. Покласти в пательню з сиропом філе, кілька разів перевернути, накрити кришкою і прогріти.