час приготування
1 година 30 хвилин
кількість
6персон
|
|
|
3 шт |
|
2 шт |
|
1 шт |
|
50 г |
|
50 г |
|
50 г |
|
200 г |
|
1 ст. л. |
|
100 г |
|
2 зубчики |
|
за смаком |
|
за смаком |
|
за смаком |
Інжир замочити в теплій воді на 10 хвилин, дістати і розрізати на 3 частини (дольки).
Замісити не надто щільне тісто, накрити вологим рушником і поставити в тепле місце на 30 хвилин.
Вимити куряче філе і відварити в підсоленій воді.
Помідори нарізати кружечками, маслини і оливки – навпіл. З перцю видалити насіння і нарізати соломкою. Сир натерти на крупній тертці. Охолоджене куряче філе нарізати соломкою.
Приготувати соус: томати у власному соку викласти в сотейник, розім'яти і довести до кипіння. Додати рубаний часник і протушкувати 10-15 хвилин на середньому вогні. Цю суміш перебити добре блендером і довести до кипіння. Додати сіль, цукор і врешті орегано.
Дістати тісто, розкачати його за формою дека. Деко обмазати рослинною олією, викласти тісто.
Тісто рівномірно обмазати соусом (по краю залишаючи бортик).
Рівномірно викласти курку, перець, помідор, інжир, оливки і маслини.
Посипати сиром.
Запікати в духовій шафі 25-30 хвилин при температурі 180-200 градусів.