Куряча тушонка

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Четвертина задня

Четвертина задня
Дізнатися більше

Складові

✖4
Четвертина задня 4 шт.
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Часник 4-5 зубчиків
Перець за смаком
Сіль за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Обмити четвертину задню, висушити паперовим рушником і поставити варити в каструлі. Додати цілі зубчики часнику, цілу цибулину, сіль і перець.

  2. Варити 2-2,5 години на повільному вогні.

  3. Дістати курку, нехай холоне. Необхідно процідити бульйон і випарити на 1 третину (бульйону повинно залишитися 500-600 мл).

  4. Охолоджену курку відокремити від кістки та шкури, м'ясо розділити на рівні, невеликі частини.

  5. Туго начинити банку м’ясом курки і залити його киплячим бульйоном.

  6. Прослідкувати, щоб все повітря з банки вийшло. Можна злегка постукати банкою об стіл, попередньо постеливши на нього рушник. Дати охолонути до кімнатної температури.

  7. Закрити кришкою і зберігати в прохолодному місці.