топ-рецепт

Курячі гомілки в овочах

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Гомілка

Гомілка
Дізнатися більше

Складові

✖2
Гомілка 6 шт
Цукіні 1 шт
Перець болгарський 1 шт
Цибуля порей 1 стебло
Печериці 100 г
Чебрець 2 гілочки
Часник 4 зубчики
Олія рослинна 150 г
Соєвий соус 50 г
Приправа вегета за смаком
Сіль за смаком
Перець за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Курячі гомілки обмити, обсушити. Посипати сіллю і перцем, додати половину соєвого соусу (25 мл) і залишити маринуватися 10-15 хвилин.

  2. Усі овочі промити і обсушити паперовим рушником.

  3. Цукіні нарізати кружечками (1-1,5 см).

  4. З перцю видалити насіння і порізати дольками. Цибулю порей (білу частину) нарізати кружечками (0,5 см). Печериці порізати навпіл, якщо великі – на 4 частини.

  5. Викласти овочі у велику миску, посолити, поперчити, додати вегету, соєвий соус і масло.

  6. Часник пропустити через часничницю або дрібно порубати, чебрець порвати на суцвіття і додати в овочі.

  7. Добре перемішати овочі.

  8. У глибоке деко викласти овочі, а зверху покласти гомілки.

  9. Накрити деко фольгою і запікати в духовій шафі 25 хвилин при температурі 160-170 градусів.

  10. Зняти фольгу і запікати 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.