Курячий салат-рулет Мімоза

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе

Філе
Дізнатися більше

Складові

✖4
Філе куряче «Наша Ряба» 2 шт.
Яйця курячі 4 шт.
Картопля 300 г
Морква 300 г
Сіль за смаком
Соус
Майонез домашній 220 г
Тунець 75 г
Часник 1 зубок
Сіль за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. СОУС: Подрібнюємо у блендері тунець з майонезом, часником і сіллю до однорідної маси.

  2. САЛАТ: Беремо три каструльки. В одній відварюємо філе, у другій — яйця, а у третій — моркву з картоплею (моркву та картоплю миємо і відварюємо, не очищуючи). Чистимо та натираємо варену картоплю. Викладаємо її у будь-яку форму, на килимок для суші або харчову плівку (залежить від способу формування рулету, який ви оберете). Тепер за допомогою ножа або шпателька формуємо прямокутник розміром 4 х 15 см, висотою 2 см. Виклавши перший шар картоплі, змащуємо її соусом.

  3. Чистимо та натираємо варену моркву та викладаємо її таким самим чином поверх картоплі. Потім знову змащуємо соусом.

  4. Курку розділяємо на волокна та подрібнюємо ножем. Змішуємо її з соусом і викладаємо на моркву товщиною шару в 2 см, повторюючи форму прямокутника.

  5. Далі тремо білок, змішуємо з соусом і покриваємо ним нашу фігуру з трьох сторін. За допомогою шпателька або килимка для суші закручуємо наш прямокутник у рулет і надаємо йому прямокутної або круглої форми. Зверху посипаємо тертим жовтком. Ставимо в холодильник на одну годину, після чого можемо нарізати та подавати.