Міні-бургери з курочкою

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе стегна

Філе стегна
Дізнатися більше

Складові

✖4
Філе стегна куряче «Наша Ряба» 400 г
Цибуля ріпчаста 40 г
Молоко 30 г
Сіль за смаком
Булочки
Борошно пшеничне 280 г
Сіль 5 г
Цукор 20 г
Дріжджі сухі 4 г
Молоко 90 г
Яйце куряче 1 шт. (+1 білок)
Жовток для змащування 1 шт.
Олія рослинна 20 г
Кунжут для посипки 40 г
Сир чедер
Масло вершкове
Огірок солоний
Соус томатний

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. БУЛОЧКИ: Тісто готується дуже просто. Спочатку змішуємо всі рідкі інгредієнти, потім додаємо туди дріжджі і цукор. Тепер просіюємо борошно і сіль. Замішуємо тісто та, накривши його плівкою, відставляємо на 1 годину.

  2. Потім розділяємо на 4 частини і з кожної частини формуємо м’ячик. Розкладаємо їх на поверхню, присипану мукою, накриваємо харчовою плівкою та кладемо зверху дощечку-прес. Залишаємов теплому місці на 1,5 години. Це потрібно, щоб тісто підходило не вгору, а в боки — так зручніше кусати бургер.

  3. Щойно тісто підійшло, змащуємо булочки яйцем і, посипавши кунжутом, випікаємо в духовці при температурі 165–170 °С протягом 25 хвилин.

  4. КОТЛЕТКИ: Філе курячого стегна дрібно січемо, цибулю натираємо або подрібнюємо у блендері. Усі інгредієнти змішуємо. Розділяємо отриманий фарш на 4 частини та формуємо котлетки діаметром на 1 см більше, ніж булочки. При обсмажені вони зменшаться у розмірі.

  5. БУРГЕР: Булку розрізаємо навпіл уздовж, змащуємо вершковим маслом і підсмажуємо на пательні або грилі.

  6. Солоний огірок нарізаємо кружальцями.

  7. Котлетки підсмажуємо з однієї сторони протягом 3 хвилин, потім перевертаємо, кладемо зверху сир і готуємо ще 3 хвилини.

  8. Складаємо бургер. Змащуємо булку зсередини томатним соусом, кладемо солоний огірок і котлетку з сиром та накриваємо іншою булочкою.