час приготування
4 години 10 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
400 г |
|
40 г |
|
30 г |
|
за смаком |
|
280 г |
|
5 г |
|
20 г |
|
4 г |
|
90 г |
|
1 шт. (+1 білок) |
|
1 шт. |
|
20 г |
|
40 г |
|
|
|
|
|
|
|
БУЛОЧКИ: Тісто готується дуже просто. Спочатку змішуємо всі рідкі інгредієнти, потім додаємо туди дріжджі і цукор. Тепер просіюємо борошно і сіль. Замішуємо тісто та, накривши його плівкою, відставляємо на 1 годину.
Потім розділяємо на 4 частини і з кожної частини формуємо м’ячик. Розкладаємо їх на поверхню, присипану мукою, накриваємо харчовою плівкою та кладемо зверху дощечку-прес. Залишаємов теплому місці на 1,5 години. Це потрібно, щоб тісто підходило не вгору, а в боки — так зручніше кусати бургер.
Щойно тісто підійшло, змащуємо булочки яйцем і, посипавши кунжутом, випікаємо в духовці при температурі 165–170 °С протягом 25 хвилин.
КОТЛЕТКИ: Філе курячого стегна дрібно січемо, цибулю натираємо або подрібнюємо у блендері. Усі інгредієнти змішуємо. Розділяємо отриманий фарш на 4 частини та формуємо котлетки діаметром на 1 см більше, ніж булочки. При обсмажені вони зменшаться у розмірі.
БУРГЕР: Булку розрізаємо навпіл уздовж, змащуємо вершковим маслом і підсмажуємо на пательні або грилі.
Солоний огірок нарізаємо кружальцями.
Котлетки підсмажуємо з однієї сторони протягом 3 хвилин, потім перевертаємо, кладемо зверху сир і готуємо ще 3 хвилини.
Складаємо бургер. Змащуємо булку зсередини томатним соусом, кладемо солоний огірок і котлетку з сиром та накриваємо іншою булочкою.