час приготування
1 година
кількість
4персони
|
|
|
300 г |
|
200 г |
|
100 г |
|
60 г |
|
60 г |
|
2–4 зубчики |
|
1 шт. |
|
150 г |
|
1 шт. |
|
за смаком |
|
за смаком |
|
для смаження |
На розпечену пательню з оливковою олією викладаємо нарізані кубиками цибулю, солодкий перець і часник. Додаємо сіль, щоб овочі швидше пустили сік, і обсмажуємо їх приблизно 5 хвилин.
Додаємо до овочів куряче м’ясо (підійде будь-яка частина курки). Обсмажуємо 5 хвилин.
Висипаємо на пательню нарізаний кубиками помідор. Попередньо бажано очистити його від шкірки. Тепер додаємо головну спецію паельї — шафран.
Далі висипаємо на пательню рис. Воду не додаємо, поки рис не вбере сік овочів і м’яса, і тільки тоді вливаємо 1 склянку води.
Після того, як рис увібрав усю воду з першої склянки, додаємо другу.
На кінцевому етапі приготування додаємо горошок і тушкуємо паелью ще 5 хвилин. Подаємо з лимоном.