час приготування
1 година 30 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
400-500 г |
|
100-150 г |
|
2 стебла (біла частина) |
|
2 зубця |
|
50 г |
|
300 мл |
|
4-5 ст. л. |
|
250 г |
|
за смаком |
|
за смаком |
Куряче філе вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками.
Цибулю порей вимити, обсушити і нарізати тонкими кільцями (якщо використовуєте замість цибулі порею ріпчасту цибулю – нарізати кільцями чверть).Печериці вимити, обсушити і нарізати скибочками.Часник очистити і дрібно порубати або пропустити через часниковий прес.
Приготувати соус: у сковороді розтопити вершкове масло (можна додати трохи рослинної олії) і поставити на вогонь, додати часник, готувати, помішуючи приблизно 1 хвилину (вогонь повинен бути нижче середнього). Додати борошно і добре перемішати. Сковороду зняти з вогню і тонкою цівкою, при постійному помішуванні, влити гаряче молоко. Соус розмішати до однорідності і поставити на вогонь. Довести до кипіння і готувати на слабкому вогні, помішуючи близько 3 хвилин.
У соус покласти шматочки курки. Додати сметану або вершки, посолити, поперчити, добре перемішати і готувати на слабкому вогні під кришкою, зрідка перемішуючи 10 хвилин.
Додати до курки печериці, перемішати і тушкувати під кришкою ще 5-7 хвилин.
Сковороду зняти з вогню, додати цибулю порей і перемішати.
Отриману суміш перекласти у форму для запікання.
Листкове тісто розкачати в тонкий пласт і нарізати довгими смужками, шириною 2,5-3 см.
Смужками тіста накрити форму для запікання так, щоб краї смужок трохи заходили одна на одну. Надлишки тіста обрізати.
Поверхню пирога можна змазати яєчним жовтком. Запікати пиріг 40 хвилин при температурі 180 градусів.