час приготування
90 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
250 г |
|
500 г |
|
150 г |
|
3 ст. л. |
|
1 шт. |
|
за смаком |
|
1 шт. |
|
для смаження |
|
за смаком |
|
за смаком |
|
200 г |
|
3 склянки |
|
1 склянка |
|
за смаком |
|
1 ч. л. |
Приготувати начинку: філе відварити в злегка підсоленій воді. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії з грибами (якщо вони дрібні, то можна розрізати на 2-4 частини, якщо великі, то на більшу кількість). Філе порізати на невеликі кубики, додати до нього гриби з цибулею, дрібно натертий сир, майонез, спеції, кріп або будь-яку іншу зелень на смак. Усе змішати.
Приготувати тісто: у миску викласти розм'якшене вершкове масло і до нього додати сіль і 2 склянки борошна, усе ретельно перемішати – вийде волога крихта. Додати сметану і розпушувач. Знову замішати. У кінці додавати невеликими порціями решту борошна доти, доки тісто не перестане липнути до рук. Воно стане дуже м'яким, еластичним і ніжним на дотик. Помістити тісто в холодильник на півгодини.
Форму для випікання застелити пергаментним папером. Дістати тісто і розділити його на дві частини. Одну частину розподілити руками по дну форми і її стінках.
Викласти начинку і накрити другою половиною тіста.
Поставити в духову шафу при температурі 160 градусів на 30 хвилин.
Дістати з духової шафи, змастити яєчним жовтком поверхню пирога і поставити в духову шафу ще на 10-15 хвилин.