Пиріг з куркою і грибами

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе

Філе
Дізнатися більше

Складові

✖4
Філе 250 г
Гриби 500 г
Сир «Російський» 150 г
Майонез 3 ст. л.
Яйця 1 шт.
Кріп за смаком
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Олія рослинна для смаження
Перець за смаком
Сіль за смаком
Для тіста:
Масло вершкове 200 г
Борошно 3 склянки
Сметана 1 склянка
Сіль за смаком
Розпушувач 1 ч. л.

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Приготувати начинку: філе відварити в злегка підсоленій воді. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії з грибами (якщо вони дрібні, то можна розрізати на 2-4 частини, якщо великі, то на більшу кількість). Філе порізати на невеликі кубики, додати до нього гриби з цибулею, дрібно натертий сир, майонез, спеції, кріп або будь-яку іншу зелень на смак. Усе змішати.

  2. Приготувати тісто: у миску викласти розм'якшене вершкове масло і до нього додати сіль і 2 склянки борошна, усе ретельно перемішати – вийде волога крихта. Додати сметану і розпушувач. Знову замішати. У кінці додавати невеликими порціями решту борошна доти, доки тісто не перестане липнути до рук. Воно стане дуже м'яким, еластичним і ніжним на дотик. Помістити тісто в холодильник на півгодини.

  3. Форму для випікання застелити пергаментним папером. Дістати тісто і розділити його на дві частини. Одну частину розподілити руками по дну форми і її стінках.

  4. Викласти начинку і накрити другою половиною тіста.

  5. Поставити в духову шафу при температурі 160 градусів на 30 хвилин.

  6. Дістати з духової шафи, змастити яєчним жовтком поверхню пирога і поставити в духову шафу ще на 10-15 хвилин.