час приготування
75 хвилин
кількість
4-5персони
|
|
|
1 шт |
|
3 шт |
|
1 пляшка |
|
150 г |
|
300 г |
|
200 г |
|
1 шт |
|
1 шт |
|
150 г |
|
за смаком |
|
за смаком |
|
100 г |
|
|
|
|
|
Маринуємо курча: натираємо його сіллю, перцем і цедрою мандаринів. Кладемо тушку в глибоку миску, вичавлюємо в неї сік із мандаринів, заливаємо ігристим вином та ставимо під прес в холодильник на ніч.
Зранку дістаємо курча та натираємо його сумішшю з солодкої гірчиці, карі та паприки.
Мариноване курча фаршируємо беконом, частинами шарону та мандаринами.
Для гарніру: цибулю, картоплю, селеру та гарбуз нарізаємо великими шматочками та маринуємо у тій же суміші, що й курку.
Ставимо ароматну курку з овочами запікатися в розігріту духовку на 1 год при температурі 170 °C.
Прикрашаємо виноградом, мандаринами та зеленню. Подаємо на святковий стіл.