Різдвяне курча в шампані з мандаринами

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Тушка

Тушка
Дізнатися більше

Складові

✖4-5
Тушка куряча «Наша Ряба» 1 шт
Мандарини 3 шт
Біле ігристе вино (сухе або брют) 1 пляшка
Бекон 150 г
Цибуля 300 г
Гарбуз 200 г
Шарон 1 шт
Селера 1 шт
Картопля 150 г
Сіль, перець за смаком
Паприка, карі за смаком
Гірчиця солодка 100 г
Для подачі:
Мандарини
Виноград
Зелень

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Маринуємо курча: натираємо його сіллю, перцем і цедрою мандаринів. Кладемо тушку в глибоку миску, вичавлюємо в неї сік із мандаринів, заливаємо ігристим вином та ставимо під прес в холодильник на ніч.

  2. Зранку дістаємо курча та натираємо його сумішшю з солодкої гірчиці, карі та паприки.

  3. Мариноване курча фаршируємо беконом, частинами шарону та мандаринами.

  4. Для гарніру: цибулю, картоплю, селеру та гарбуз нарізаємо великими шматочками та маринуємо у тій же суміші, що й курку.

  5. Ставимо ароматну курку з овочами запікатися в розігріту духовку на 1 год при температурі 170 °C.

  6. Прикрашаємо виноградом, мандаринами та зеленню. Подаємо на святковий стіл.