Куряче філе — ідеальний перекус для школярів. Воно багате на селен, який покращує роботу мозку та необхідний для правильного функціонування щитовидної залози. Також селен чинить антистресову та імуномоделюючу дію: противірусну та антибактеріальну. Вміст жирів у курячій грудці становить лише 1%. Тому її рекомендують вводити до раціону дітей із надлишковою вагою.
При запіканні в духовці концентрація білка у філе зростає до 60%. А завдяки низькому вмісту колагену білок краще засвоюється організмом. Також речовини, що містяться у курячому філе, сприяють засвоєнню заліза, цинку, міді, вітамінів групи В.
Зверніть увагу: для раціонального харчування школяра важлива не лише харчова цінність продуктів. Страви повинні мати приємний вигляд, смак та аромат. Варто також враховувати побажання дитини, щоправда, не на шкоду здоров’ю.