Розумні нагетси

Куряче філе — ідеальний перекус для школярів. Воно багате на селен, який покращує роботу мозку та необхідний для правильного функціонування щитовидної залози. Також селен чинить антистресову та імуномоделюючу дію: противірусну та антибактеріальну. Вміст жирів у курячій грудці становить лише 1%. Тому її рекомендують вводити до раціону дітей із надлишковою вагою.

 

При запіканні в духовці концентрація білка у філе зростає до 60%. А завдяки низькому вмісту колагену білок краще засвоюється організмом. Також речовини, що містяться у курячому філе, сприяють засвоєнню заліза, цинку, міді, вітамінів групи В.

 

Зверніть увагу: для раціонального харчування школяра важлива не лише харчова цінність продуктів. Страви повинні мати приємний вигляд, смак та аромат.  Варто також враховувати побажання дитини, щоправда, не на шкоду здоров’ю.

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе

Філе
Дізнатися більше

Складові

✖1
Филе 2 шт.
Яйцо 1 шт.
Оливковое масло 1 ст. л.
Мука цельнозерновая 50 г
Кукурузные хлопья 150 г.
Сладкая паприка по вкусу
Соль, перец по вкусу
Беби-морковь 4–5 шт.
Огурец 1 шт.
Миндальные или грецкие орехи горсть

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Измельчите хлопья в миксере вместе с солью, оливковым маслом и приправами.

  2. Нарежьте филе длинными полосками толщиной 2 см и панируйте в яйце, муке и измельченных хлопьях (в этой последовательности).

  3. Запекайте филе до золотистой корочки в течение 25 мин при температуре 190 °С.

  4. Положите готовое блюдо в бокс вместе с овощами и орехами.