час приготування
1 година 30 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
500 г |
|
100 г |
|
20 г |
|
до смаку |
|
250 г |
|
250 г |
|
200 г |
|
30 г |
|
1 шт. |
|
до смаку |
|
до смаку |
|
100 г |
ТІСТО: просіюємо борошно, додаємо сіль, перець та цукор.
Молоко кип'ятимо і запарюємо ним борошно. Додаємо масло та перемішуємо дерев'яною лопаткою. Коли маса трохи охолоне, додаємо яйце і вимішуємо ще раз. Потім загортаємо тісто в харчову плівку та кладемо до холодильника на одну годину.
НАЧИНКА: філе стегна, петрушку і цибулю перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо сіль, перець і вимішуємо.
ВАРЕНИКИ: розкачуємо тісто завтовшки 2-3 мм. Вирізаємо формочкою (склянкою) кола діаметром приблизно 5 см. На середину кладемо 1 чайну ложку начинки. Далі вказівними і великими пальцями підхоплюємо краї тіста та навхрест затискаємо його, формуючи кошик у вигляді відкритої бочки.
Готуємо вареники на пару протягом 5 хвилин. Подаємо як закуску зі сметаною.