Відкриті варенички з куркою

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе стегна

Філе стегна
Дізнатися більше

Складові

✖4
Філе стегна «Наша Ряба» 500 г
Цибуля ріпчаста 100 г
Петрушка 20 г
Сіль, перець до смаку
Тісто
Борошно гречане 250 г
Борошно пшеничне 250 г
Молоко 200 г
Масло вершкове 30 г
Яйце куряче 1 шт.
Сіль до смаку
Цукор до смаку
Сметана для сервірування 100 г

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. ТІСТО: просіюємо борошно, додаємо сіль, перець та цукор.

  2. Молоко кип'ятимо і запарюємо ним борошно. Додаємо масло та перемішуємо дерев'яною лопаткою. Коли маса трохи охолоне, додаємо яйце і вимішуємо ще раз. Потім загортаємо тісто в харчову плівку та кладемо до холодильника на одну годину.

  3. НАЧИНКА: філе стегна, петрушку і цибулю перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо сіль, перець і вимішуємо.

  4. ВАРЕНИКИ: розкачуємо тісто завтовшки 2-3 мм. Вирізаємо формочкою (склянкою) кола діаметром приблизно 5 см. На середину кладемо 1 чайну ложку начинки. Далі вказівними і великими пальцями підхоплюємо краї тіста та навхрест затискаємо його, формуючи кошик у вигляді відкритої бочки.

  5. Готуємо вареники на пару протягом 5 хвилин. Подаємо як закуску зі сметаною.