Вітамінні млинці

Печінка − важлива складова здорового харчування дитини. Вона містить мікроелементи та вітаміни, необхідні для кровотворення, − А, В2, В12, РР, холін. У курячій печінці більше вітамінів, ніж у свинячій та яловичій. Зокрема, вона містить майже таку ж кількість вітамінів групи B, як зернові та соєві продукти. Вживання 5 г курячої печінки на день повністю забезпечує добову потребу у вітаміні А.  У 100 г печінки − 20% добової норми вітаміну В1 і 50% − вітаміну В2. Спосіб приготування печінки не впливає на кількість та засвоюваність кровотворних речовин, що в ній містяться. З усіх видів печінки найніжніший смак має куряча.

 

Огірки, яблука та груші — джерела корисних органічних кислот, пектинових речовин і клітковини. Вони покращують процеси травлення та сприяють нормальній діяльності кишковика.

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Печінка

Печінка
Дізнатися більше

Складові

✖1
Печінка куряча 500 г.
Вершкове масло 200 г.
Цибуля 2 шт.
Оливкова олія 2 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Огірок 1 шт.
Яблуко або груша 1 шт.

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Печінку промийте, викладіть на деко та запікайте протягом 15 хвилин у духовці. Можна просто підсмажити печінку з цибулею на сковорідці.

  2. До готової печінки додайте сіль, перець, вершкове масло та подрібніть у блендері. Бажано додатково пропустити печінку через сито.

  3. Щоб приготована маса довше зберігалася, перекладіть її в пластиковий контейнер і полийте розтопленим маслом.

  4. Приготуйте млинці на молоці та змастіть їх печінковим паштетом.