Користь
Дітям варто пропонувати страви, не лише корисні, а й смачні, гарно оформлені та різноманітні. Смакові вподобання дітей формують з урахуванням сімейних традицій та індивідуальних особливостей кожної дитини. Ознайомлювати дитину з новими смаками потрібно індивідуально — це як «прищеплювати» правильну харчову поведінку на довгі роки життя. М’ясо гомілки, заправлене солодким маринадом зі спеціями, — правильна страва для формування позитивної харчової поведінки.
Дієтологи підрахували, що харчування школярів у першій половині дня повинно забезпечити 60% добової енергетичної потреби, а за вмістом білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних солей і мікроелементів — 50—60% рекомендованих добових фізіологічних норм. Ланч-бокс зі смачним м’ясом, овочами на вибір і гілочкою винограду зробить значний енергетичний і поживний внесок під час шкільних занять.