Шакшука з курячими мацаболами

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе

Філе
Дізнатися більше

Складові

✖4
Філе куряче «Наша Ряба» 1 шт.
Маца 50 г
Яйце куряче 1 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Сік томатний 300 г
Помідор 1 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Перець солодкий 100 г
Часник 2 зубки
Олія оливкова 50 г
Петрушка 10 г
Кінза 10 г
Йогурт 60 г
Оливки 50 г
Яйце куряче 4 шт.

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. МАЦАБОЛИ: беремо мацу, розламуємо її на маленькі шматочки та заливаємо яйцем, додаємо терту цибулю і перекручене куряче філе. Солимо, перчимо, перемішуємо і формуємо з отриманої маси м’ячики розміром з волоський горіх. На пательні обсмажуємо їх до рум’яності.

  2. ШАКШУКА: цибулю, солодкий перець та помідор нарізаємо середніми кубиками. Часник – слайсами. Підсмажуємо овочі на оливковій олії. Додаємо до них томатний сік, мацаболи і тушкуємо на помірному вогні 3–4 хвилини.

  3. В отриманий соус вбиваємо яйця та тримаємо на вогні до готовності. Жовток має бути рідким, білок – готовим.

  4. Подаємо шакшуку прямо в пательні, притрусивши нарізаними кружальцями оливок, виклавши острівцями йогурт та добре притрусивши січеною зеленню. Також до страви доречно подати хліб.