час приготування
20 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
1 шт. |
|
50 г |
|
1 шт. |
|
1 шт. |
|
300 г |
|
1 шт. |
|
1 шт. |
|
100 г |
|
2 зубки |
|
50 г |
|
10 г |
|
10 г |
|
60 г |
|
50 г |
|
4 шт. |
МАЦАБОЛИ: беремо мацу, розламуємо її на маленькі шматочки та заливаємо яйцем, додаємо терту цибулю і перекручене куряче філе. Солимо, перчимо, перемішуємо і формуємо з отриманої маси м’ячики розміром з волоський горіх. На пательні обсмажуємо їх до рум’яності.
ШАКШУКА: цибулю, солодкий перець та помідор нарізаємо середніми кубиками. Часник – слайсами. Підсмажуємо овочі на оливковій олії. Додаємо до них томатний сік, мацаболи і тушкуємо на помірному вогні 3–4 хвилини.
В отриманий соус вбиваємо яйця та тримаємо на вогні до готовності. Жовток має бути рідким, білок – готовим.
Подаємо шакшуку прямо в пательні, притрусивши нарізаними кружальцями оливок, виклавши острівцями йогурт та добре притрусивши січеною зеленню. Також до страви доречно подати хліб.