час приготування
45 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
100 г |
|
100 г |
|
12 листочків |
|
1 ст. л. |
|
40 г |
|
2 шт. |
|
1 ч. л. |
|
1 щіпка |
|
30 г |
Беремо печінку та перебиваємо її блендером. Яйця розділяємо на жовтки і білки. Білки ставимо охолоджуватися в холодильник.
Жовтки збиваємо міксером із цукром, щоб цукор розчинився.
Потім додаємо до жовтків какао, печінку, молоко, рублене листя базиліку і все перемішуємо.
Змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо до жовтків.
Після цього збиваємо охолоджені білки у стійку піну і вводимо частинами в тісто, ретельно вмішуючи лопаткою.
Викладаємо тісто у формочки, змащені маслом, та випікаємо у попередньо розігрітій духовці при 180 °С протягом 25–30 хвилин. Такі мафіни дуже добре поєднуються з кефіром або айраном.