Панцероті з куркою та моцарелою

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе

Філе
Дізнатися більше

Складові

✖4
Філе куряче «Наша Ряба» 400 г
Сир моцарела 400 г
Соус томатний 100 г
Базилік 30 г
Сіль, перець до смаку
Тісто
Борошно пшеничне 500 г
Дріжджі свіжі 8 г
Сіль 5 г
Цукор ½ ч. л.
Олія оливкова 1 ст. л.
Вода 125 г
Вино біле сухе 140 г

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. ТІСТО: дріжджі розтираємо з цукром і водою. Борошно просіюємо у миску і робимо в ньому заглиблення. Вливаємо туди дріжджову суміш. Ложкою або виделкою змішуємо рідину з частиною борошна (з країв залишаємо його сухим). Тісто в заглибленні має бути дуже рідким. Тепер закриваємо миску рушником і залишаємо на 15–20 хвилин для активації дріжджів.

  2. Після закінчення часу додаємо в борошно вино, сіль і масло та замішуємо тісто. Викладаємо тісто на стіл і вимішуємо його до гладкості й еластичності. За наявності міксера вимішуємо 10 хв на низькій швидкості і ще 5 хв на середній.

  3. Далі скочуємо тісто в кулю, кладемо в миску, змащену оливковою олією, закриваємо харчовою плівкою і даємо тісту підійти (удвічі). При температурі 25-28 °С тісто підніметься через годину-півтори.

  4. НАЧИНКА: філе відварюємо або смажимо та нарізаємо кубиками, моцарелу натираємо на тертці, а базилік подрібнюємо ножем. Змішуємо все, додаємо томатний соус, сіль та перець.

  5. СТРАВА: розкатуємо тісто в диск діаметром близько 10 см. Змащуємо край жовтком або білком, в центр кладемо по 1–2 ст. л. начинки. Тепер складаємо тісто навпіл і, закривши начинку, ретельно з’єднуємо краї.

  6. Смажимо панцероті у фритюрі при 180 °С та викладаємо на серветку, щоб вона увібрала залишки олії.