час приготування
1 година
кількість
4персони
|
|
|
2 шт. |
|
150 г |
|
70 г |
|
200 г |
|
100 г |
|
40 г |
|
1 шт. |
|
за смаком |
|
200 г |
|
20 г |
|
30 г |
Тісто філо розшаровуємо, кладемо у форму в три шари, змащуючи кожен розтопленим маслом.
Філе нарізаємо тоненькими пластинками та викладаємо на тісто. Зверху викладаємо шматочки ананаса та посипаємо тертим сиром. Потім закриваємо тісто щільним конвертом, змащуємо яйцем та посипаємо арахісом. Випікаємо при температурі 160–170 °С протягом 40 хвилин.
Готуємо карамель. Для цього цукор змішуємо з водою, оцтом та дрібкою солі. Розігріваємо рідину на сильному вогні у сотейнику, уважно за нею слідкуючи та помішуючи. Спочатку цукор має розтопитися та утворити жовтуватий сироп, а потім набути золотаво-коричневого відтінку. Щоб перевірити карамель на готовність, потрібно набрати трошки карамелі в ложку та капнути у холодну воду. Якщо крапля «скляна», тобто застигла — карамель готова, а якщо мнеться в руці — ні. Перевіряємо обережно, гарячою карамеллю легко обпектися.
Тепер можна викладати пиріг на тарілку та поливати готовою карамеллю. Зробивши це, ставимо його на 2 хвилини в морозильну камеру, виймаємо і одразу подаємо.