Що приготувати на Різдво, щоб було дуже смачно, гарно й просто? Щоб здивувати всю родину, але й не витрачати багато часу на приготування? В нас є цікаві ідеї страв з курячою гомілкою.
По-перше, гомілку швидко й просто готувати. До того ж її легко ділити на порції, що також дуже зручно.
По-друге, гомілку обожнюють діти, адже її так зручно їсти руками.
По-третє, гомілку важко зіпсувати, її м’ясо соковите та ніжне.
І врешті-решт у гомілці до 20 % м’яса більше, ніж в четвертині, а отже гомілка гривню береже – про це ми детально розповідаємо на нашому сайті й підкріплюємо фактами.
Гомілці є чим вас здивувати! Тому ми зібрали цікаві ідеї святкових страв саме з гомілкою. До того ж вони не лише смачні, а ще й гарні – ідеальні до різдвяного столу.
Інгредієнти:
Курячі гомілки слід змастити соусом і загорнути в бекон, розрізаний смужками.
Виложіть їх на деко, встелене пергаментом, і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів.
Страва запікається 30 хвилин. Найкраще смакують такі соковиті гомілки з соусом і овочами.
Інгредієнти:
Додайте до гомілок сіль, суміш трав, дві ложки олії, трохи куркуми та обсмажте до золотої скоринки.
Наріжте кільцями апельсин, очистіть часник від зайвого лушпиння і розріжте його перпендикулярно на дві частини, аби він повністю «віддав» свій аромат.
Виложіть гомілки у форму для запікання й додайте апельсин, часник і журавлину.
Запікайте страву 40 хвилин за температури 180 градусів.
Готову страву можна трошки збризнути апельсиновим соком й прикрасити розмарином.
Інгредієнти:
Курячі гомілки потрібно посолити, поперчити, за бажанням можна додати трохи часнику чи соєвого соусу. Обсмажити гомілки до напівготовності. Якщо ви не любите шкірку, то її краще зняти.
Після обсмаження гомілки варто гарно охолодити.
Холодне листкове тісто (попередньо розморожене) треба трохи розкатати й розрізати на квадрати. По центру кожного квадрата, за бажанням, можна виложити по столовій ложці картопляного пюре, змішаного з обсмаженими з цибулею грибами. Така начинка зробить страву цікавішою.
Гомілку слід поставити по центру тіста, на картопляне пюре і обгорнути її тістом, зробивши мішечок. Зверху біля кісточки тісто варто зав’язати кулінарною ниткою чи зробити з фольги своєрідний ковпачок, аби тісто при випіканні не зісковзнуло донизу.
Виложіть гомілки в тісті на деко чи форму для запікання, залишаючи місце між гомілками, адже тісто буде «рости». Запікайте страву 40 хвилин за температури 170 градусів.
Після запікання гомілки можна посипати кунжутом і прикрасити розмарином.
До речі, дуже гарно показує і розказує, як приготувати таку гарну і смачну святкову страву кулінарка Тетяна Литвинова.
Нехай смакує!
Веселих свят!