Курячий кебаб – це смачна та самодостатня страва, яка стане окрасою столу з будь-якого приводу. Але також кебаб може стати відмінною основою для оригінальних страв. З чим його краще поєднувати та що з нього приготувати – розповідаємо у нашому матеріалі.
Немає часу або бажання тривалий час проводити біля плити? Хочеться поласувати чимось смачним та оригінальним? Чекаєте на гостей? Є гарне рішення – курячий кебаб від «Наша Ряба Апетитна». Для його приготування достатньо 7 хвилин на пательні, 10 хвилин на грилі або ж 20 хвилин у духовці. Він потішить вас своїм яскравим смаком соковитого м’яса курячої ніжки, чорного перцю, майорану та розмарину.
Курячий кебаб найкраще смакує з овочами у всіх своїх проявах: свіжими, гриль чи тушкованим овочевим рагу. Також до нього чудово пасує салат Капрезе (з помідорів, сиру моцарела та базиліка) або квасоля у томатному соусі. Як гарнір можна приготувати рис чи запечену картоплю.
Кебаб може бути не лише самостійною стравою, його можна сміливо використовувати у приготуванні салатів, гарнірів (наприклад, плову), шаурми, донерів чи навіть робити шашлик.
Приготування:
1. Курячий кебаб обсмажте на грилі до золотавої скоринки.
2. Овочі наріжте скибочками.
3. Кожну піту розріжте навпіл, але не до кінця, щоб з однієї сторони половинки залишились з’єднаними. Всередину піти додайте соус та викладіть кебаб (за потреби його можна розрізати навпіл) та овочів.
Хрумка, поживна та універсальна страва, котра ідеально підходить для перекусу.
Салат з кебабом
Приготування:
1. Овочі наріжте скибочками, сир – кубиками.
2. Курячий кебаб обсмажте на грилі чи на пательні до золотавої скоринки, а потім наріжте його шматочками.
3. Викладіть на тарілку кебаб, а зверху – овочі, сир, салат та зелень. Додайте сирний соус до смаку.
Такий салат стане відмінною стравою не лише на щодень, а й до святкового столу.
Приготування:
1. Баклажани почистіть, наріжте тонкими смужками-листочками та обсмажте їх на пательні.
2. Курячий кебаб обсмажте на пательні до золотавої скоринки. Коли він вистигне, поріжте на шматочки.
3. Дві смужки баклажана викладіть хрест-навхрест, посередині помістіть шматок кебаба та загорніть його. Зафіксуйте дерев’яною шпажкою та зверху прикрасьте половинкою помідора чері. Так робимо з кожним шматочком кебаба.
4. Викладіть страву у форму для запікання, на дно налийте трохи томатної пасти, розбавленої водою та поставте запікатися на 10-15 хв.
Можливо, доведеться трохи повозитися, але воно того варте. Цю традиційну турецьку страву потрібно обов’язково скуштувати.
Готуйте смачні страви із задоволенням: швидко, просто, гарно завдяки продукції «Апетитна Наша Ряба»!