Філе з моцарелою та печені баклажани

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе

Філе
Дізнатися більше

Складові

✖4
Філе 4 шт
Часник 2-3 зубці
Розмарин 1 гілочка
Спеції для грилю
Олія рослинна
Сир «Моцарела» 200 г
Баклажан 2 шт
Олія рослинна 1 ст. л.
Перець болгарський 1 шт
Кінза
Часник 2 зубці
Цибуля ріпчаста 1 шт

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Куряче філе очистити від зайвого жиру та жилок. Ножем зробити кишеньку. Відрізати шматочок моцарели продовгуватої форми.

  2. Філе посолити, поперчити, додати спеції, трави та натерти олією (як зовні, так і всередині).

  3. Помістити моцарелу всередину філе і заколоти зубочистками.

  4. Обсмажити філе з обох боків на сковорідці на середньому вогні до красивої золотистої скоринки з додаванням трав і часнику прямо в сковорідку. Коли трави та часник почнуть злегка підгорати - їх потрібно видалити зі сковороди, щоб уникнути гіркоти.

  5. Обсмажене філе помістити в духову шафу (при температурі 160-180 градусів) на 20-35 хвилин.

  6. Готуємо гарнір. Баклажан вимити і розрізати вздовж і навпіл, натерти олією і помістити на 10-15 хвилин у духову шафу для запікання при температурі 160 градусів. Цибулю та болгарський перець нарізати дрібними кубиками, додати давлений часник і посічену зелень, все це посолити та поперчити. З готових половинок баклажана акуратно вийняти ложкою м'якоть, видалити насіння та нарізати м'якоть кубиками.

  7. Важливо, щоб баклажан зовні залишився цілим. Нарізані овочі із зеленню та часником змішати з кубиками м’якоті з баклажана і цією сумішшю нафарширувати половинки баклажана.

  8. Подавати гарнір до філе можна як теплим, так і холодним.