Гомілка з баклажанами і моцареллою

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Гомілка без шкіри

Гомілка без шкіри
Дізнатися більше

Складові

✖4
Гомілка 9 шт.
Баклажан 1 шт.
Сир «Моцарела» 150 г
Олія рослинна для смаження
Сіль за смаком
Перець за смаком
Для соусу:
Томати у власному соку 400 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Часник 3-4 зубчика
Базилік 4 гілочки
Цукор 2 ч. л.
Сіль за смаком
Перець за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Баклажани нарізати уздовж довгими пластами, посолити, поперчити і залишити маринуватися, потім обсмажити на пательні.

  2. Гомілки, вимити, посолити, поперчити і обсмажити на розігрітій сковороді протягом 5-7 хвилин з кожного боку.

  3. Приготувати соус: дрібно нарізану цибулю обсмажити на рослинному маслі в сотейнику, додати рублений часник і томати у власному соку. Тушити, розминаючи томати 3 хвилини. Додати сіль, цукор, перець і свіжий, рублений базилік. Тушити на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Готовий соус подрібнити блендером в однорідну масу.

  4. У змащену маслом форму для запікання укласти скибочки баклажана, половину томатного соусу, потім курячі гомілки. Зверху полити залишком соусу.

  5. Зверху викласти нарізану кружечками або терту моцарелу.

  6. Запікати в духовій шафі при 160 градусах 20 хвилин до золотистої скоринки.