час приготування
50 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
9 шт. |
|
1 шт. |
|
150 г |
|
для смаження |
|
за смаком |
|
за смаком |
|
400 г |
|
1 шт. |
|
3-4 зубчика |
|
4 гілочки |
|
2 ч. л. |
|
за смаком |
|
за смаком |
Баклажани нарізати уздовж довгими пластами, посолити, поперчити і залишити маринуватися, потім обсмажити на пательні.
Гомілки, вимити, посолити, поперчити і обсмажити на розігрітій сковороді протягом 5-7 хвилин з кожного боку.
Приготувати соус: дрібно нарізану цибулю обсмажити на рослинному маслі в сотейнику, додати рублений часник і томати у власному соку. Тушити, розминаючи томати 3 хвилини. Додати сіль, цукор, перець і свіжий, рублений базилік. Тушити на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Готовий соус подрібнити блендером в однорідну масу.
У змащену маслом форму для запікання укласти скибочки баклажана, половину томатного соусу, потім курячі гомілки. Зверху полити залишком соусу.
Зверху викласти нарізану кружечками або терту моцарелу.
Запікати в духовій шафі при 160 градусах 20 хвилин до золотистої скоринки.