топ-рецепт

Кассуле́ з гомілки та квасолі

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Гомілка

Гомілка
Дізнатися більше

Складові

✖4
Гомілки курячі «Наша Ряба» 1 кг
Олія рослинна 4 ст. л.
Гриби 225 г
Цибуля шалот дрібна 12 шт.
Часник 6 зубчиків
Борошно пшеничне 1 ст. л.
Вино біле 200 г
Бульйон курячий (тільки рідина) 250 мл
Букетик гарні (1 лавровий лист, 1 гілочка чебрецю, селера, петрушка і шавлія, зв’язані у щільний букет)
Квасоля консервована 400 г
Гарбуз 200 г

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Для приготування кассуле нам знадобиться вогнетривка каструля, яку можна використовувати у духовці. Нагріваємо у ній олію та обсмажуємо гомілки до коричневої скоринки. Дістаємо і перекладаємо на тарілку. У каструлю кладемо гриби, цибулю, часник і обсмажуємо протягом 4 хвилин.

  2. Повертаємо курку в каструлю, посипаємо борошном і готуємо ще 2 хвилини. Вливаємо вино і бульйон, доводимо до кипіння та додаємо букет трав. Приправляємо сіллю та перцем і додаємо квасолю та гарбуз, нарізаний кубиками.

  3. Накриваємо каструлю кришкою і розміщуємо її на центральній поличці духовки. Готуємо кассуле дві години при 150 °С. Виймаємо, дістаємо букет гарні і подаємо страву на стіл гарячою.