час приготування
60 хвилин
кількість
2-3персони
|
|
|
2 шт |
|
за смаком |
|
1 гілочка |
|
80 г |
|
60г |
|
200 г |
|
50 г |
|
50 г |
|
|
|
300 г |
|
за смаком |
|
200 г |
|
10 мл |
|
60 мл |
|
½ ч. л. |
|
5 шт |
|
1 шт |
|
2 ст. л. |
|
1 гілочка |
Маринуємо курочку олією, сіллю, перцем та додаємо гілочку естрагону.
Горошок відварюємо у киплячій воді. Дістаємо, охолоджуємо його під холодною водою (щоб зберегти яскравий зелений колір).
Цибулю припускаємо на помірному вогні у вершковому маслі до м’якого солоденького смаку (але не смажимо). Додаємо вершки, бульйон (або окріп), горошок та проварюємо 2 хв. Перебиваємо в блендері. Доводимо до смаку сіллю, перцем.
Для соусу: масло нарізаємо кубиками, вино, сік лимону, цибулю поміщуємо в невелику кастрюльку та доводимо до кипіння. Випарюємо рідину допоки на дні не залишиться 1 ст.л. густої рідини. Послаблюємо вогонь до мінімуму. Додаємо воду і одразу вводимо масло, збиваючи в однорідну консистенцію. Відставляємо, додаємо сіль, перець, естрагон за смаком.
На добре розігріту пательню наливаємо олію та підсмажуємо замариновану курку з обох сторін до рум’яного кольору. На малому вогні доводимо курочку до готовності під закритою кришкою 25 хв. За 2 хв до кінця приготування додаємо шпинат та чері на сковорідку й готуємо разом.
Викладаємо пюре, зверху кладемо нарізану довгими шматочками курочку, припущені чері та шпинат. Поливаємо все соусом, прикрашаємо гілочкою естрагону та подаємо на стіл.