Куряча грудка під лимонним соусом берблан з естрагоном

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе

Філе
Дізнатися більше

Складові

✖2-3
Куряча грудка ТМ «Наша Ряба» 2 шт
Сіль, перець за смаком
Естрагон 1 гілочка
Томати чері 80 г
Шпинат 60г
Горошок 200 г
Цибуля 50 г
Вершки 50 г
Вода
Бульйон 300 г
Сіль, перець за смаком
Соус
Масло вершкове 200 г
Сік лимона 10 мл
Вино біле сухе 60 мл
Сіль ½ ч. л.
Перець горошок 5 шт
Цибуля шалот 1 шт
Вода 2 ст. л.
Естрагон 1 гілочка

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Маринуємо курочку олією, сіллю, перцем та додаємо гілочку естрагону.

  2. Горошок відварюємо у киплячій воді. Дістаємо, охолоджуємо його під холодною водою (щоб зберегти яскравий зелений колір).

  3. Цибулю припускаємо на помірному вогні у вершковому маслі до м’якого солоденького смаку (але не смажимо). Додаємо вершки, бульйон (або окріп), горошок та проварюємо 2 хв. Перебиваємо в блендері. Доводимо до смаку сіллю, перцем.

  4. Для соусу: масло нарізаємо кубиками, вино, сік лимону, цибулю поміщуємо в невелику кастрюльку та доводимо до кипіння. Випарюємо рідину допоки на дні не залишиться 1 ст.л. густої рідини. Послаблюємо вогонь до мінімуму. Додаємо воду і одразу вводимо масло, збиваючи в однорідну консистенцію. Відставляємо, додаємо сіль, перець, естрагон за смаком.

  5. На добре розігріту пательню наливаємо олію та підсмажуємо замариновану курку з обох сторін до рум’яного кольору. На малому вогні доводимо курочку до готовності під закритою кришкою 25 хв. За 2 хв до кінця приготування додаємо шпинат та чері на сковорідку й готуємо разом.

  6. Викладаємо пюре, зверху кладемо нарізану довгими шматочками курочку, припущені чері та шпинат. Поливаємо все соусом, прикрашаємо гілочкою естрагону та подаємо на стіл.