час приготування
40 хвилин + тісто 3 год
кількість
4персони
|
|
|
150 г |
|
200 г |
|
2 шт. |
|
1 шт. |
|
1 шт. |
|
1 гілочка |
|
за смаком |
|
250 г |
|
150 г |
|
4 г |
|
6 г |
Розводимо у воді дріжджі і сіль та додаємо у просіяне борошно. Замішуємо тісто і ставимо його у холодильник на 1 годину. Поки тісто підходить, підсолюємо та смажимо стегна. Виймаємо тісто, формуємо з нього кульку, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підходити на столі ще на 1,5 години. Потім знову місимо тісто, формуємо кульку та залишаємо ще на 30–50 хвилин.
Стегна нарізаємо кубиками, помідор та інжир — кружальцями.
Розкатуємо тісто колом. Складатимемо його у формі вареника, тому начинку кладемо посередині, але умовно поділивши навпіл.
Викладаємо начинку: курочку, крем-сир, помідор, базилік, інжир. Солимо та перчимо. Закриваємо тісто, складаємо його і защипуємо краї тіста, завертаючи їх та утворюючи бортик.
Змащуємо збитим яйцем та випікаємо при температурі 220 °С протягом 15 хвилин.