Курячі байтси

Користь

Нестача білка в раціоні спричинює порушення росту, нервово-психічного розвитку, впливає на поведінку й успішність дитини.

М’ясо — потужне джерело білка, а куряча грудинка містить його аж понад 35%. М’ясо — джерело калію, натрію, кальцію, магнію. Усі ці мінерали виконують різноманітні функції для росту й розвитку організму. М’ясо грудинки містить достатню кількість цинку, заліза, селену й фосфору, а також вітаміни групи В і вітамін А. Залізо — мінерал, нестача якого негативно впливає на ріст і розвиток. Його дефіцит суттєво компенсує споживання м’яса.

Огірок, морква й груша доповнять перекус дитини не лише корисними вуглеводами. Овочі й фрукти містять вітаміни-антиоксиданти: Е, С, каротиноїди, вітамін А та біофлавоноїди. Вони захищають дитину в умовах фізіологічної незрілості її обмінних систем.

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Філе

Філе
Дізнатися більше

Складові

✖2
Куряче філе 2 шт.
Яйця 1 шт.
Кукурудзяне борошно 2 ст. л. (для посипання)
Сіль до смаку
Паприка до смаку
Огірок 1 шт.
Морква 1 шт.
Груша 1 шт.

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Перемеліть філе м’ясорубкою на фарш.

  2. Додайте яйце, сіль, паприку. Усе змішайте.

  3. Потім додайте кукурудзяне борошно й залиште на 15 хвилин, накривши плівкою.

  4. Сформуйте кульки розміром невеликих фрикадельок, обкачайте в кукурудзяному борошні й викладіть на деко, застелене пергаментним папером.

  5. Поставте на 12—15 хвилин у розігріту до 170 °С духовку.

  6. Складіть готові байтси в ланч-бокс з огірком і морквою, нарізаними соломкою, і грушею, нарізаною дольками.