Курячі профітролі з огірком та варенням

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Печінка

Печінка
Дізнатися більше

Складові

✖4
Печінка куряча «Наша Ряба» 500 г
Філе куряче «Наша Ряба» 1 шт.
Стегна курячі «Наша Ряба» 1 шт.
Морква середня 1 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Масло вершкове 250 г
Вершки 100 мл
Яйце куряче 2 шт.
Сіль, перець за смаком
Профітролі
Борошно пшеничне 160 г
Масло вершкове 100 г
Яйце куряче 3 шт.
Сіль 1 дрібка
Вода 200 г
Паштет 1 кг
Огірок солоний 200 г
Варення абрикосове 200 г

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. ПАШТЕТ: Куряче філе і стегна варимо в підсоленій воді зі спеціями і морквою. Щойно м’ясо приготується, виймаємо його разом з морквою і даємо охолонути.

  2. Цибулину нарізаємо кубиками та злегка обсмажуємо на 1 ст. л. вершкового масла. Сюди ж додаємо печінку і обсмажуємо з обох боків. Солимо, перчимо та смажимо до готовності.

  3. Відварені стегна, філе, моркву та печінку нарізаємо невеликими шматочками. Складаємо все у чашу блендера разом з розтопленим вершковим маслом та збиваємо до однорідної консистенції. Залежно від щільності паштету наприкінці додаємо 30 або навіть 100 мл вершків.

  4. ПРОФІТРОЛІ: У каструлю з кропом додаємо сіль та нарізане шматочками масло. Розмішуємо. Далі просіюємо борошно та замішуємо тісто на помірному вогні, перемішуючи його дерев’яною лопаткою протягом 5 хвилин. Після чого знімаємо тісто і відставляємо охолонути на 5 хвилин.

  5. По одному вбиваємо яйця і перемішуємо. Тісто має бути глянцевим і однорідним.

  6. Тепер за допомогою кондитерського мішка або двох ложок викладаємо на пергамент кульки розміром з волоський горіх і випікаємо протягом 10–15 хвилин при температурі 200–220 °С.

  7. СТРАВА: Збоку у тістечках робимо невеличкий надріз і заповнюємо паштетом (50 г), нарізаним кружальцями огірком (10 г) і варенням (10 г). Подаємо.