час приготування
2 години
кількість
4персони
|
|
|
500 г |
|
1 шт. |
|
1 шт. |
|
1 шт. |
|
1 шт. |
|
250 г |
|
100 мл |
|
2 шт. |
|
за смаком |
|
160 г |
|
100 г |
|
3 шт. |
|
1 дрібка |
|
200 г |
|
1 кг |
|
200 г |
|
200 г |
ПАШТЕТ: Куряче філе і стегна варимо в підсоленій воді зі спеціями і морквою. Щойно м’ясо приготується, виймаємо його разом з морквою і даємо охолонути.
Цибулину нарізаємо кубиками та злегка обсмажуємо на 1 ст. л. вершкового масла. Сюди ж додаємо печінку і обсмажуємо з обох боків. Солимо, перчимо та смажимо до готовності.
Відварені стегна, філе, моркву та печінку нарізаємо невеликими шматочками. Складаємо все у чашу блендера разом з розтопленим вершковим маслом та збиваємо до однорідної консистенції. Залежно від щільності паштету наприкінці додаємо 30 або навіть 100 мл вершків.
ПРОФІТРОЛІ: У каструлю з кропом додаємо сіль та нарізане шматочками масло. Розмішуємо. Далі просіюємо борошно та замішуємо тісто на помірному вогні, перемішуючи його дерев’яною лопаткою протягом 5 хвилин. Після чого знімаємо тісто і відставляємо охолонути на 5 хвилин.
По одному вбиваємо яйця і перемішуємо. Тісто має бути глянцевим і однорідним.
Тепер за допомогою кондитерського мішка або двох ложок викладаємо на пергамент кульки розміром з волоський горіх і випікаємо протягом 10–15 хвилин при температурі 200–220 °С.
СТРАВА: Збоку у тістечках робимо невеличкий надріз і заповнюємо паштетом (50 г), нарізаним кружальцями огірком (10 г) і варенням (10 г). Подаємо.