Листові пиріжки з рубленим м’ясом

Користь
Під час побудови збалансованого раціону харчування дітей використовують знання про біологічні цінності білків. Наприклад, якщо рослинні продукти містять білки зменшеної поживної цінності, то їх рекомендовано комбінувати за принципом взаємодоповнення незамінними амінокислотами. Корисними з погляду відповідності оптимальній амінокислотній формулі є поєднання зернових білків з м’ясними.
Пиріжки з м’ясом — це не лише улюблена страва дітей, а й оптимальний перекус для здорового харчування.
Додайте в ланч-бокс улюблені фрукти. Найкраще, якщо це будуть ті, що містять достатню кількість харчових волокон і пектинів. Яблуко, груша або слива стануть корисним доповненням на весь день.

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Стегно

Стегно
Дізнатися більше

Складові

✖4
Куряче стегно 2 шт.
Листове дріжджове тісто 150 г
Яйце 1 шт.
Сіль до смаку
Перець до смаку
Мінімоцарела 6 шт.
Молоко 6 шт.

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Зніміть шкіру зі стегна, дістаньте кісточку (або купіть відразу «Філе стегна» від ТМ «Наша Ряба»), поріжте дрібними кубиками і додайте спеції та яйце.

  2. Тісто поріжте на квадратики, закладіть готовий фарш з однією мінімоцарелою в кожен пиріжок.

  3. На деко, застелене пергаментом, викладіть пиріжки і змастіть молоком.

  4. Випікайте 12—15 хвилин за температури 170 °С до золотистого кольору пиріжків (за бажання, стегно можна обсмажити й покласти в пиріжок уже готовим, попередньо охолодивши).