Плов із курки «Літній»

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Четвертина задня

Четвертина задня
Дізнатися більше

Складові

✖4
Четвертина задня 3 шт.
Рис пропарений 1 кг
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Часник 2 головки
Морква 2 шт.
Спеції для плову 1 ст. л.
Барбарис висушений 2 ст. л.
Олія рослинна для смаження
Сіль за смаком
Перець за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. У каструлі з товстим дном (а краще – на багатті в казанку) розігріти рослинну олію. М'ясо нарізати невеликими шматками. Покласти в каструлю і обсмажити до рум'яної скоринки. Посолити, поперчити. Додати нарізану кубиками цибулю і терту моркву. Смажити 10 хвилин.

  2. Засипати у каструлю рис, додати спеції для плову та барбарис. Протягом 5-7 хвилин обсмажувати рис, помішуючи його дерев’яною лопаткою. Залити водою близько 1,5 л (щоб рівень води був на 2 пальці вище рівня рису).

  3. Додати цілі неочищені головки часнику до плову і варити під кришкою на повільному вогні близько 20-30 хвилин (періодично перевіряти готовність рису).