час приготування
3 години
кількість
4персони
|
|
|
3 шт. |
|
1 кг |
|
2 шт. |
|
2 головки |
|
2 шт. |
|
1 ст. л. |
|
2 ст. л. |
|
для смаження |
|
за смаком |
|
за смаком |
У каструлі з товстим дном (а краще – на багатті в казанку) розігріти рослинну олію. М'ясо нарізати невеликими шматками. Покласти в каструлю і обсмажити до рум'яної скоринки. Посолити, поперчити. Додати нарізану кубиками цибулю і терту моркву. Смажити 10 хвилин.
Засипати у каструлю рис, додати спеції для плову та барбарис. Протягом 5-7 хвилин обсмажувати рис, помішуючи його дерев’яною лопаткою. Залити водою близько 1,5 л (щоб рівень води був на 2 пальці вище рівня рису).
Додати цілі неочищені головки часнику до плову і варити під кришкою на повільному вогні близько 20-30 хвилин (періодично перевіряти готовність рису).