Поживні кнелі

Курячі кнелі — дитяче дієтичне харчування. Кнелеве м’ясо смачне, нагадує, при правильному приготуванні смак сосиски. Кнелі із курки мають ніжну текстуру.

Курячі кнелі є цінним компонентом збалансованої дієти під час росту, коли є потреба в підвищеному рівні високоякісного білка. Такий білок характеризується наявністю незамінних амінокислот: лізину, гістидину, аргініну та жирів, які мають достатню частку ненасичених кислот і є біодоступними.

Рівень мінералів, зокрема заліза, у м’ясі курятини робить його придатним навіть для самих критичних періодів росту дитини, зокрема в підлітковому віці, коли дитина незбалансовано харчується.

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Стегно

Стегно
Дізнатися більше

Складові

✖1
Стегно 2 шт. (1 шт. 140 гр)
Хліб 25 г
Молоко 25 мл
Яйце 1 шт.
Кунжутне насіння 1 ст. л.
Сир твердий 30 г
Рослинна олія 15 г
Свіжі овочі: огірок, томати або бебі-морква 1-2 шт.

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. М'ясо без шкіри та кісток пропустити через м'ясорубку, додати замочений у молоці хліб і ще раз пропустити через м'ясорубку.

  2. Додати яйце та сіль.

  3. Кнелі сформувати у вигляді паличок до 1 см завтовшки, для того, щоб фарш не прилипав до рук змочити їх у воді.

  4. Кунжутне насіння змішати з тертим сиром і обваляти в ньому кнелі.

  5. Викласти на деко, застелене пергаментним папером, змастити олією і відправити в розігріту до 180°С духову шафу на 20 хвилин.