Соковиті котлети з грибами та сиром

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Фарш «Соковитий»

Фарш «Соковитий»
Дізнатися більше

Складові

✖6
Фарш «Соковитий» «Наша Ряба» 600 г
Цибуля смажена 80 г
Сіль, перець за смаком
Вершки 20% 30 г
Сухарі паніровочні 30 г
Яйце 2 шт.
Сухарі паніровочні білі (для паніровки; можна зробити самому: висушити в духовці м’якушку білого хліба та подрібнити на тертці) 200 г
Начинка
Гриби смажені 5 шт
Сир (чедер/моцарела) 100 г
Зелень (кріп) 4 г

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Приготування начинки: гриби нарізаємо тонкими пластинками та підсмажуємо з обох сторін на змащеній олією сковорідці до золотистого кольору.

  2. Сир нарізаємо мілким кубиком. Змішуємо сир, мілко нарізану зелень та гриби.

  3. Приготування котлет: нарізаємо 2 великих цибулини півкільцями. На розігріту сковорідку додаємо олію та смажимо цибулю, помішуючи на дуже помірному вогні, щоб вона стала прозорою, м’якою та по краям почала ставати золотистою. Знімаємо та подрібнюємо блендером або ножем до однорідності.

  4. Фарш «Соковитий» викладаємо в миску. Додаємо смажену цибулю, сіль, перець, сухарі, вершки та вимішуємо в однорідну масу. Для того щоб фарш був однорідним та ніжним, його треба добре вимішати: 5-7 разів піднявши та жбурнувши фарш об дно миски. Це витисне надлишки повітря в фарші та не дасть розпастися котлеткам.

  5. Підготуємо паніровку: яйця збиваємо в мисці. Сухарі пересипаємо в мілку миску, зручну для панірування.

  6. Ділимо фарш на 7 частин. З кожної частини фаршу беремо більшу частину та формуємо кульку. Необхідно її приплюснути і закласти в середину начинку. Потім зверху меншою частинкою фаршу накриваємо та формуємо в долонях овальної форми котлетку.

  7. Кожну котлетку обмокуємо в збитій яєчній суміші і переміщаємо в тарілку з сухарями, де обвалюємо з усіх сторін. Готові котлети викладаємо на дощечку.

  8. Наливаємо олію в розігріту сковорідку приблизно на 1 см від дна, чекаємо поки нагріється. Викладаємо в розігріту олію котлетки і обсмажуємо з двох сторін по 4-5 хв до рум’яна після чого відправляемо в розігріту духовку та запікаємо 15 хв при 150 °C.

  9. Відкладаємо готові котлетки на паперові серветки, щоб забрали на себе олію, яка залишиться на сухарях.