Вареники з куркою та печінкою

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Стегно

Стегно
Дізнатися більше

Складові

✖5
Стегно 5 шт.
Печінка 200 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Часник 4 зубчики
Масло вершкове 50 г
Олія рослинна 1 ст. л.
Кріп 5 гілочок
Сіль за смаком
Перець за смаком
Для тіста:
Борошно 2 склянки
Кефір 200 мл
Сіль за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Замісити туге тісто (воно не повинно прилипати до рук).

  2. З курячих стегон видалити кістку та зняти шкірку. Цибулю та часник порубати дрібними кубиками.

  3. На суміші рослинної олії та вершкового масла обсмажити стегна до напівготовності. Покласти печінку в сковорідку та довести до готовності. Потім додати цибулю та часник. Смажити ще 3-5 хвилин, тоді дати охолонути стегнам і печінці.

  4. Половину м'яса та печінки нарізати дрібними кубиками, а іншу половину подрібніти в блендері. Змішати 2 частини разом – посолити, поперчити. Фарш готовий.

  5. Відрізати невелику частину тіста та зробити з нього «ковбаску» діаметром 2 см, нарізати її поперек на шматочки по 1 см, притрусити борошном та рівномірно розкачати до утворення невеликих суцільних кружалець. Покласти всередину кожного з них фарш і защепити, щоб не було дірочок по шву.

  6. Посолити воду в каструлі та варити вареники до тих пір, поки вони не піднімуться. Після чого витягнути їх, покласти у миску та перемішати з невеликою кількістю вершкового масла. При подачі посипати смаженою цибулею.