час приготування
1 година
кількість
5персон
|
|
|
5 шт. |
|
200 г |
|
1 шт. |
|
4 зубчики |
|
50 г |
|
1 ст. л. |
|
5 гілочок |
|
за смаком |
|
за смаком |
|
2 склянки |
|
200 мл |
|
за смаком |
Замісити туге тісто (воно не повинно прилипати до рук).
З курячих стегон видалити кістку та зняти шкірку. Цибулю та часник порубати дрібними кубиками.
На суміші рослинної олії та вершкового масла обсмажити стегна до напівготовності. Покласти печінку в сковорідку та довести до готовності. Потім додати цибулю та часник. Смажити ще 3-5 хвилин, тоді дати охолонути стегнам і печінці.
Половину м'яса та печінки нарізати дрібними кубиками, а іншу половину подрібніти в блендері. Змішати 2 частини разом – посолити, поперчити. Фарш готовий.
Відрізати невелику частину тіста та зробити з нього «ковбаску» діаметром 2 см, нарізати її поперек на шматочки по 1 см, притрусити борошном та рівномірно розкачати до утворення невеликих суцільних кружалець. Покласти всередину кожного з них фарш і защепити, щоб не було дірочок по шву.
Посолити воду в каструлі та варити вареники до тих пір, поки вони не піднімуться. Після чого витягнути їх, покласти у миску та перемішати з невеликою кількістю вершкового масла. При подачі посипати смаженою цибулею.